Meningen med Livet – Tove Berglund & Ludvig Daae

Undersök livets ödesfråga, vad är egentligen meningen med livet?

I augusti får alla Umeåbor en unik chans att undersöka livets ödesfråga, vad är egentligen meningen med livet? Välkommen till en husvagnspark där varje husvagn bjuder på en unik ingång till meningen med livet. Möt en filosof, njut av dans i skogen, lyssna till ljuv musik och basta och bada i sommarkvällen. Kvällen avrundas runt lägerelden där vi låter en av livets stora meningar stå i fokus – maten.

Information

Titel: Meningen med Livet – Tove Berglund & Ludvig Daae

Längd:

Pris

Fribiljett

Tidigare tillfällen

Biljetterna är slut, men hoppet lever – skriv upp dig på vår väntelista 

Så kul att så många är peppade på Meningen med livet.
Biljetterna till work-in-progress-föreställningen tog slut direkt!
Vi hoppas kunna göra rum för fler så om du inte hunnit knipa din biljett kan du skriva upp dig på väntelista

Vad är Meningen med livet?

Meningen med livet är en helkväll där du tillsammans med konstnären Tove Berglund och koreografen Ludvig Daae undersöker en av livets stora ödesfrågor – i en husvagnspark på Ön i Umeå. Kvällen börjar med en gemensam samling där Tove och Ludvig berättar mer om vad du kommer att få uppleva. Du kommer bland annat att få möta en filosof, träffa en person med stor livserfarenhet, ta del av dans i skogen, få en one-on-one konsert, och om du vill – bada bastu. Kvällen avslutas runt lägerelden med en måltid och samtal om meningen med livet.

Norrlandsoperan + Eljest

Samarrangör till evenemanget är mötesplatsen Eljest på Ön. Eljest gillar annorlunda och beskriver sig som en kreativ skuta förankrad i Norrland. I kulturmiljön på Ön och i en gammal ladugård hittar du gårdsbutiken med lokalt hantverk och ​trädgårdskafét med norrländsk prägel. Begreppet eljest kommer från den Västerbottniska dialekten och betyder ungefär annorlunda, lite annars liksom. Per Olov Enquist har en gång beskrivit att en person som är eljest, är en person som man kan tro går med finskorna i djupsnön. Och det är precis sådant som Eljest vill värna om – det ovanliga, avvikande, normbrytande och egensinniga.

”Vi gillar annorlunda och att nu få  vara en del av föreställningen Meningen med Livet känns verkligen roligt och spännande. Lokala samarbeten och att lyfta fram lokal kultur och hantverk är precis vad vi står för så vår förhoppning är att vi genom vårt värdskap också ska bidra till att föreställningen blir en upplevelse att bära med sig.”

– Johan Hallberg, Eljest

 

Dela: