Meningen med Livet – Tove Berglund & Ludvig Daae

Svaren på livets stora gåta – på en husvagnsparkering nära dig!

När tog du dig senast tid att fundera över livets mening? Nu har du chansen.

I denna totalupplevelse för kropp och själ, iscensätter konstnärsduon Tove Berglund och Ludvig Daae ett intensivt möte mellan människa, konst och natur.

Information

Titel: Meningen med Livet – Tove Berglund & Ludvig Daae

Längd:

Priser

Ordinarie:
250 kr
Pensionär:
225 kr
Student / 19-26 år:
125 kr
Upp t o m 18 år:
80 kr

Tidigare tillfällen

Rör dig som du vill. I en av husvagnarna hittar du en filosof, i en annan hamnar du mittemot en musiker. Bastuvagnen är givetvis uppvärmd och i skogsdungen kan du ramla över koreografiska infall. 

När vi slutligen samlas runt lägerelden, delar vi en måltid och samtalar, vänner och främlingar emellan. Kanske uppstår livets mening här och nu?

Läs allt om Meningen med livet


 

Meningen med livet

är en interaktiv husvagnspark där varje husvagn utgör en ingång till vad meningen med livet kan tänkas vara. Besökarna av parken får själva röra sig runt bland husvagnarna för att själva utforska dess innehåll. Tex möta en filosof, uppleva natur, dela en måltid runt en eld eller fundera på livets mening i en bastuvagn.

Genom att bjuda in till en denna existentiella upplevelsepark vill vi, Tove och Ludvig tillsammans med besökarna undersöka livets ödesfråga. En allmänmänsklig undran människor i alla tider klurat över och som vi nu vill använda alla sinnen och tillbuds stående medel för att utforska.
Kom och låt oss mötas i ett episkt svar på livets största fråga.

Att fundera kring livets mening är något nästan alla människor känner behov av. Dock är rummen för att mötas i existentiella samtal få och blir allt färre i ett sekulärt samhälle starkt präglat av individualism. Vi är övertygade om att en husvagnspark är den bästa formen för att skapa de här rummen och att Norrlands ödesmättade landskap den perfekta platsen för existentiellt utforskande.

Den interaktiva husvagnspark som utgör Meningen med livet är en konstnärlig kurerad samvaro där besökarna undersöker meningen med livet. Husvagnarna rymmer olika ingångar till livets mening såsom filosofi, livserfarenhet, kropp, bastu och natur som omsluter besökarens alla sinnen. Verket rör sig fritt mellan akademiska fält och konstnärliga discipliner vilket vi hoppas ska öppna besökarens egna associationer och initiera samtal om livets mening. Projektet samproduceras av Dansnät, Norrlandsoperan och Estrad norr.

18e augusti 2023 har Meningen med livet premiär på Nöjesbruket, Lockne, Jämtland. Därefter spelar föreställningen:

19 augusti på Nöjjesbruket
23 augusti på Granö Beckasin
25 och 26 augusti på Eljest i Umeå
19 maj, Kalmar
22 maj, Tanumshede
25 maj, Halland
29 maj Örebro
1 & 2 juni, Jönköping

Följ projektet på Facebook 


Medverkade

Lars Samuelsson – Filosof
Lars Samuelsson är lektor och docent i filosofi vid Umeå universitet, där han forskar och undervisar i moralfilosofi, med särskilt fokus på miljöetik och etik i olika undervisningssammanhang. Han är intresserad av frågor om rätt och fel, värden och värderingar – t.ex. vad som gör ett tillstånd i världen bättre än ett annat eller vad som gör ett liv mer värdefullt eller meningsfullt för den som lever det. Lars har en bakgrund i miljörörelsen och när han inte filosoferar är han gärna ute i naturen med sina hundar eller tar sin tillflykt till musiken, som lyssnare eller utövare.”


Emelie Boman  – Dansare
Umeåbaserade Emelie Boman är verksam som dansare, koreograf, regissör och lärare. I hennes verk låter hon ofta dansen röra sig i ett hybridlandskap tillsammans med andra uttryck och i nära samspel med miljö och natur. Sedan examen från Dans och Cirkushögskolan 2011 har hon frilansat och 2019 mottog hon Region Västerbottens Kulturstipendium Dans för att under flera år ha bidragit till konstformens utveckling. 2021 tilldelades hon Umeå kommuns Kulturstipendium och samma år vann hennes kortfilm Svartöga pris för Bästa Internationella Film på Fiverdance i Madrid, Spanien.


Aida Mehrani
Aida Mehrani är född 1958 och bosatt i Umeå. Aida är aktiv i föreningslivet, sitter i Iranska riksförbundets styrelse, har arbetat med bland annat projektet ”Prata med oss, inte om oss” och startade under pandemin en promenadgrupp via det ideella nätverket Vän i Umeå som sågs och promenerade tillsammans varje onsdag för att bryta ofrivillig isolering. Aida lyfter vikten av mellanmänskliga samtal och möten som en del av meningen med livet.


Elin Jonsson  – Musiker
Elin Jonsson är musiker, riksspelman och pedagog från Strömsund, norra Jämtland. Uppvuxen i en folkmusikfamilj fanns den traditionella musiken och dansen alltid närvarande och Elin började tidigt att spela fiol. Hon har utbildat sig till fiolpedagog vid Musikhögskolan Ingesund och har en master i Nordisk folkmusik från Kungliga Musikhögskolan, Syddansk Musikkonservatorium, Sibelius Akademin och Ole Bull Akademien.​Med grunden i traditionen och en spelstil som rör sig obehindrat mellan olika genrer och uttryck är Elin en musiker med en bred palett. Låtarna från Jämtland ligger varmt om hjärtat men hon ägnar sig även gärna åt improvisation eller kopplar in fiolen i en loopstation. Hennes spel har beskrivits som lyhört, dansant och traditionsmedvetet och när Elin står på scen sätter hon närvaro och kontakt med publiken högt.

Dela: