Messiaens Visioner

Pianokonsert med Umeå kammarmusikförening

I samarbete med Umeå kammarmusikförening presenteras denna höstsäsong en pianokonsert av rang.

Information

Titel: Messiaens Visioner

Längd:

Priser

Ordinarie:
250 kr
Upp t o m 19 år:
0 kr
Student:
125 kr

Tidigare tillfällen

Japanska stjärnskottet Miharu Ogura möter Norrlandsoperans Jonas Olsson och bjuder på ett spektakulärt program för två flyglar som kulminerar i Olivier Messiaens monumentala Visions de l’Amen. Före paus hör vi Debussys En blanc et noir och en Sverigepremiär av en av vår tids främsta tonsättare, brittiska Rebecca Saunders.

Miharu Ogura

Den japanska pianisten och tonsättaren Miharu Ogura fick sitt internationella genombrott 2018 när hon vann sju priser, inklusive kompositionspriset, vid Orléans International Piano Competition. Sedan dess har hon uppträtt på konserter och festivaler runt om i Europa, däribland flera besök i Sverige, samt fått kompositionsuppdrag från bland annat Radio France och Biennale di Venezia. Hennes liveinspelning av Karlheinz Stockhausens Klavierstücke I-XI (på svenska skivbolaget Thanatosis) har fått stor uppmärksamhet i internationell fackpress, som har jämfört henne med legendarer som David Tudor och Aloys Kontarsky. Ett andra album, med Oguras egna kompositioner för piano, är under utgivning.

Jonas Olsson

Jonas Olsson är utbildad hos Hans Pålsson i Göteborg och Pierre-Laurent Aimard i Köln. Han har framträtt som solist på bland annat Lucerne Festival, Aldeburgh Festival, Klavierfestival Ruhr, Carnegie Hall och KLANG-festivalen i Köpenhamn, och samarbetat med en lång rad av vår tids främsta tonsättare, som Pierre Boulez, Helmut Lachenmann, Mark André och Rebecca Saunders. Jonas är sedan 2016 anställd vid Norrlandsoperan och har under åren bjudit Umeåpubliken på flera uppmärksammade konserter, både som solist och som kammarmusiker.

Dela: