Miriam Aïda – Loving The Alien

Varma svängiga tolkningar av David Bowie från senaste skivan Loving the Alien.

Med influenser av afro-brasilianska rytmer, jazz, reggae och en dos svensk melankoli framför Miriam Aida och hennes band låtar hämtade från delar av David Bowies karriär.

Köp biljett

Information

Titel: Miriam Aïda – Loving The Alien

Längd:

Pris

Ordinarie:
150 kr

Tidigare tillfällen

”Det är David Bowies mod att utmana de sociala normerna, att gå utanför de givna ramarna, som inspirerar oss. Han uppmanar oss att inte kompromissa bort oss själva med ett budskap om att våga följa sitt hjärtas väg och stå för den man är. Med detta närmast hjärtat har vi utmanat oss att göra hans låtar till våra.”, säger Miriam Aïda om processen kring skivan.

Gruppen, som består av Mats Andersson på 7-strängad akustisk gitarr och slagverkarna Ola Bothzén och Emil Sjunnesson, har under sina 12 år tillsammans format ett magnetiskt sound och de har redan hunnit turnera i både Sverige, Danmark och Finland med nya albumet.

Miriam har sina rötter i Sverige och Marocko och hon har alltid siktet på att skapa gemenskap med sin publik som sträcker sig förbi nationalitet, kultur, språk, färg, genus och religion. Vi har kunnat se henne i SVT:s Allsång på Skansen och Luciafirande, Som krönikör (LIRA, Ystad Allehanda, P2 Jazzradion), programledare och producent för Sveriges Radio P2 LIVE är hon idag en intressant och rosad kulturprofil.

Hennes tio soloalbum har alla rosats av kritikerkåren, och 2012 vann hon Årets Artist på Folk & Världsmusikgalan och 2015 Årets Rytm på Manifestgalan.

 

Dela: