Sommarkänslor i svall

Umeå Musiksällskap & Ye Banished Privateers

Föreställningen är inställd

Umeå Musiksällskap möter sommaren med Dvoraks Cellokonsert och Ye Banished Privateers. Solist är Sebastian Mirow och hela konserten leds av Glenn Mossop.

Information

Titel:
Sommarkänslor i svall
Längd:

Priser

Ordinarie:
200 kr
Stud/19-26 år:
125 kr
Barn 3-18 år:
50 kr

Tidigare tillfällen

– Konsertsalen Inställd

Vid denna konsert får vi höra Anton Dvoraks kända cellokonsert med Sebastian Mirow som solist, och även Hugo Alfvéns ”Midsommarvaka”. Vi gästas också av piratbandet
Ye Banished Privateers med Umeårötter, som spelar högenergetisk musik inspirerad av ”sea-shanty-tradition”, irländsk och svensk folkmusik och som nu kommer att spela med UMS med tjärdoft, rostiga strängar och ett pack otvättade pirater i ett unikt samarbete. Det blir den lilla människan från tidigt 1700-tal som kläs i storslagen symfonisk dräkt.

Om Umeå Musiksällskap

UMS är Umeås äldsta kulturförening med över 150 år på nacken, och en av landets allra äldsta orkesterföreningar. Musiksällskapet är en ideell förening som har till ändamål att erbjuda intresserade amatörmusiker möjlighet att spela i symfoniorkester och delta i regelbunden offentlig konsertverksamhet. Symfoniorkestern som är kärnan i Musiksällskapet, är öppen för alla som spelar något av orkesterns instrument och har orkestervana. Orkestern består för närvarande av ca 60 aktiva musiker och tillhör Sveriges Orkesterförbund.

Symfoniorkestern ger fyra konserter per år, huvudsakligen i Norrlandsoperans konsertsal. Musiksällskapets publika verksamhet uppfyller därmed Statens kulturråds krav för ett tillgängligt och jämlikt kulturliv.

Ye Banished Privateers

Ye Banished Privateers tar dig 300 år tillbaka i tiden för en imaginär resa genom det hårda livet till sjöss under det tidiga 1700-talet. Med låtar inspirerade av traditionell irländsk och skandinavisk folkmusik, utarbetade historiska kläder och teater berättar privatisterna en historia om det grova sjömans liv, levde på andra sidan lagen – och kampen mot förtryck och nationalism.

Tillsammans turas de nästan 30 besättningsmedlemmarna om för att åka på turné och plundra, och med cirka ett dussin sjömän på scenen är aldrig den ena föreställningen den andra lik. Blandningen av oförskämd folkmusik och punkmusik bjuden in publiken att dansa och sjunga med, medan de gripande balladerna gör det tuffaste pirathjärtat mjukt.

Dela: