Myllan – Dansworkshop för unga

Dansworkshop för dig mellan 16-25 år i Umeå och Skellefteå

Äntligen är Sofia Södergård tillbaka och håller i en av vårens mest spännande dansworkshops i Dragking, Waacking och Vouging. Här utforskar vi tillsammans hur maskulint och feminint kodade rörelser sitter i våra kroppar. Hur sitter makt i kroppen? Finns det också rörelser som inte är kodade till manligt/kvinnligt?  Vi övar på grunderna inom Vogue dans och plockar fram vår inre diva eller divo.

Information

Titel:
Myllan – Dansworkshop för unga
Längd:

Pris

Fri entré

Tidigare tillfällen

– Black box, Norrlandsoperan
– Skellefteå, Skellefteå dans och balettförening

Myllan- Koreografiska verkstäder är dansworkshops och möten för dig som vill vidareutveckla dig i din dansträning. Myllan erbjuder både praktik ”på golvet” och teori i samtalsform och passar bra för den som går dansestetiskt program eller går/har avslutat en yrkesförberedande linje. Innehållet i verkstaden utformas av den aktuella ledaren och varierar från gång till gång. Endast professionella koreografer och dansare anlitas som ledare.

Om Sofia Södergård

Sofia Södergård är frilansande koreograf, dansare, skådespelare och DJ. Utbildad på klubb och streetdance-scenen i New York, Balettakademien Stockholm samt på Stockholms Dramatiska Högskola. Hon är en av grundarna till danskompaniet P*fect som 2008 var det första i Europa att inrikta sig på stilarna Waacking och Vogue. P*fect har bland annat setts på Sadler’s Wells i London, Melodifestivalen, Dansens Hus Stockholm, URBAN NORTH / NorrlandsOperan i Umeå, Juste Debout i Paris samt varit förband till Lady Gaga. Sofia har även medverkat i ett par musikaler bl.a. Cabaret på Malmö Stadsteater tillsammans med P*fect och koreograferade Happy End på Stockholms Stadsteater.

Om dansstilarna

Vogue, eller Voguing, blev stort på 80-talets klubbscen i New York. Dansstilen utvecklades först inom gaykretsar i Harlem på 60-talet men blev allmänt känd efter Madonnas låt 1990. Inspirerad av modemagasinet Vogue har dansen catwalk-liknande tekniker och poser, men även influenser från kampsport och egyptiska hieroglyfer.

Sofia Södergård har urpremiär på sin soloföreställning SLICK den 14 april på Norrlandsoperan och lämnar då över scenen till sitt dragking alter ego Qarl Qunt.

Kostnad: Deltagandet är gratis men anmälan krävs.

Anmälan Umeå: clara.west@norrlandsoperan.se
Anmälan Skellefteå: thea@dansochbalett.se

Dela: