Norrlandsoperans Julkonsert

Klassiska julpärlor och stämningsfulla berättelser blandas i årets julkonsert. Brassmusiker och slagverkare ur Norrlandsoperans Symfoniorkester skapar tillsammans med skådespelerskan Cecilia Frode julstämning som inte går ta miste på.

Information

Titel: Norrlandsoperans Julkonsert

Längd:

Priser

Ordinarie:
270 kr
Pensionär:
200 kr
Student:
160 kr
Ungdom till och med 19 år:
60 kr

Tidigare tillfällen

– Föreställ dig decemberskymning i Berlin, julmarknad, det doftar Glühwein och granbarr. I ett gathörn står fyra musiker, två trumpeter, ett horn, en dragbasun, och spelar en koral. Människor som hastar förbi hör musiken, stannar till, lyssnar. Tiden stillnar, minnen från barndomens jular virvlar förbi… och ändå står man här, just nu.. För mig är klangen av bleckblåsinstrument tätt förknippat med känslan av jul. Därför är det med stor stolthet och glädje vi detta år bjuder in till en festlig och stämningsfull julkonsert med Norrlandsoperans brass och slagverk, säger musikchef Elisabet Ljungar.

Cecilia Frode förmedlar tankar kring livets och universums mysterier, genom berättelser och texter skrivna av bland andra Viktor Rydberg, Barbro Hörberg och Fredrik Lindström. Brassensemblen med pukor, slagverk och piano bjuder på ett pärlband av klassisk julmusik, Sjostakovitj och Vivaldi. Vi önskar god jul och hälsar dig varmt välkommen till en stämningsfull kväll i två akter med mycket musik, ljus och eftertänksamhet.

Programinnehåll

 

Cecilia Frode
Cecilia Frode är utbildad vid teaterhögskolan i Malmö 1991-94. Hon fick sitt genombrott i klassikern Som ni vill ha det 1996 på Göteborg stadsteater och har sedan dess medverkat i många olika sammanhang inom teater, film och tv. Under hösten har hon turnerat med sin produktion Från det blå skåpet som hon skrivit och regisserat för Musik i Syd, en musikpoetisk föreställning som även spelas under hösten 2018. Cecilia är även aktuell i filmen Tårtgeneralen som har premiär i januari 2018. Läs mer om Cecilia Frode

 

 

Dela: