of itself : in itself

  • Dans

of itself : in itself

I ett samarbete mellan svenskar, samer och Ainufolket från norra Japan får vi följa med på en resa där kroppen bär på minnen vi själva inte upplevt. Ett musikaliskt eko från svunna tider som väver samman våra förfäders kunskaper med vår egna längtan till vårt ursprung.

Information

Titel:
of itself : in itself
Längd:

Priser

Ordinarie:
210 kr
Student/ 19-26 år:
130 kr
Pensionär:
130 kr
Barn 3-18 år:
60 kr
Supporter:
170 kr

Tid och datum

– Black Box – Urpremiär! Premiärmingel från kl 18.00 samt introduktion kl 18.30 i Bistron.
– Black Box Introduktion kl 14.30 samt publiksamtal efter föreställningen i Bistron.

of itself : in itself är en dans- och musikföreställning som ingår i projektet Humans & Soil, ett forsknings- och performanceprojekt initierat av koreografen Marit Shirin Carolasdotter. Verket tar upp kroppsliga rättigheter ur ett urfolksperspektiv där kroppen strävar efter att bli fri från kulturell representation, i konkret relation till marken och med viljan att bli fri från maktstrukturer.

Publiken tas med på en resa genom världar där kroppen bär på minnen vi själva inte upplevt, musiken och lätena är ett eko från det som varit, främmande men samtidigt igenkännande för oss. Rötterna söker sig ned i jorden för att väva samman våra förfäders kunskaper med vår längtan till att lära oss om vårt ursprung. Projektet är ett utbyte mellan svenskar, samer och Ainufolket från norra Japan.

 

Dela: