ON THE CUSP

Sverigepremiär!

Fåtal platser kvar!

Koreografen Ian Kaler skapar för första gången ett verk för Cullbergbaletten. ON THE CUSP är en blandning av praktikbaserat material och synkroniserade rörelser, ett spektrum av känslor och projektioner. Verket är ett kombinerat live- och videoverk, en samling porträtt av de enskilda dansarna och av gruppen. Planningtorocks elektroniska brassmusik skapar lekfulla, djupt rörande, modiga och dramatiska dansverk.

Information

Titel:
ON THE CUSP
Längd:

Priser

Ordinarie:
210 kr
Student/ung vuxen 19–26 år:
130 kr
Barn/unga 3–18 år:
60 kr
Pensionär:
130 kr
Scenpass:
170 kr

Tidigare tillfällen

– Stora scenen Mingel från 18 inkl intro

Hålltider för kvällen

18.00 Entrén öppnar, Fri entré till vårens Dansmingel innan föreställningen.

18.00 – 18.15 Mingel i Bistron. Elektra bjuder på alkoholfritt bubbel!

18.15 – 18.20 Solo av Lena Sahlén i Bistron

18.20 – 18.40 Danschef Birgit Berndt presenterar vårens dansprogram

18.40 – 18.50 Pianokonsert nr. 5 i F moll av J.S. Bach med musiker ur Norrlandsoperans Symfoniorkester*. På Klacken i foajén. 

18.50 Insläpp till Stora scenen.

19.00 – 20.05 Föreställning ON THE CUSP (Biljett behövs)

ca 20.30 Efter föreställningen är Planningtorock DJ i Baren i Elektra. Välkomna!


Om Ian Kaler

Ian Kaler, ursprungligen från Österrike, studerade Transmedial Art vid University of Applied Arts i Wien och har en examen från pilotprogrammet inom samtida dans, kontext och koreografi vid Center for Dance vid, Konsthögskolan i Berlin. Sedan 2010 har han utvecklat sin fysiska och kreativa praktik i en rad koreografiska serier tillsammans med olika konstnärer och genom olika (visuella) media. Han arbetar bland annat tillsammans med dansaren och modedesignern Stephane Peeps Moun, Jam Rostron/Planningtorock och trummisen Joy Leah Joseph. Ett speciellt format inom den koreografiska serien o.T. är RAW PRACTICE som presenterades på LABO-festivalen Stockholm i april 2018, arrangerad av Cullbergbaletten. I en strukturerad och improviserad jamsession visar Kaler och Planningtorock sin gemensamma praktik och vidareutvecklar den i en intim dialog som kommunicerar mellan olika medier och språk. I augusti 2017 hade verket LIVFE premiär, det första i en ny serie verk som kombinerar rörelse med (talat) språk, livemusik och livevideo, inom ramen för ImPulsTanz Wien International Dance Festival. Ian Kaler arbetar även med workshops som forskningsformat bland annat för DOCH, Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm, ImPulsTanz Wien International Dance Festival, Tanzquartier Wien och för Escuela Profesional de Danza i Mazatlán och University of Sonora i Mexiko.

Om Cullbergbaletten

Cullbergbaletten är Sveriges ledande repertoarkompani inom samtida dans. Genom sina turnéer över hela världen bidrar kompaniet till den internationella presentationen av samtida dans och koreografi. Cullbergbaletten arbetar med en rad internationella koreografer och konstnärer. För närvarande har kompaniet 16 dansare från nästan lika många länder och flera gästdansare engageras regelbundet i olika projekt. Sedan starten har de unika kvaliteterna hos varje enskild dansare varit Cullbergbalettens kännetecken. Genom att bjuda in koreografer och regissörer som tydligt är rotade i samtiden bidrar Cullbergbaletten till utvecklingen av scenkonst och dans som konstform. Cullbergbalettens verksamhet omfattar olika projekt och produktioner, inklusive workshops, konferenser, seminarier och föreläsningar. Gabriel Smeets är konstnärlig ledare och Stina Dahlström är verksamhetsledare för kompaniet. Cullbergbaletten grundades 1967 av Birgit Cullberg under Riksteaterns huvudmannaskap.

Dela: