Öppningskonsert

Öppningskonsert

Kraftfullt emotionellt med ett stråk av tröst. Höstens öppningskonsert med Norrlandsoperans symfoniorkester kommer ta dig med på en resa i ett ljudlandskap fullt av känslor.

Information

Titel: Öppningskonsert

Priser

Ordinarie:
350 kr
Pensionär:
315 kr
Student / 19-26 år:
175 kr
Upp t o m 18 år:
80 kr
Grupp minst 10 pers:
315 kr

Tid och datum

Anna Clyne slår an kraftfullt emotionella strängar i sitt stycke Within her arms, en stark elegi över en bortgången mamma och en påminnelse om musikens läkande kraft.

Stråk av tröst finns också i den lika vackra som brutala violinkonsert som Benjamin Britten, 25 år gammal, komponerade 1939 – mitt under det brinnande andra världskriget och en samtidigt vilt blommande romans.

Även Sjostakovitjs första symfoni tillkom i en tid av politiskt kaos. Året var 1925 och för den 19-årige Sjostakovitj innebar den magnifika symfonin – som var hans examensprov vid Leningradkonservatoriet – att han blev världsberömd.

Solist Ellinor d´Melon

Violinisten Ellinor d’Melon bor i Spanien men kommer från Jamaica och har kubanskt påbrå. Enligt henne själv var hon väldigt lat som barn, vilket resulterade i att hon lärde sig spela fiol innan hon kunde gå. Sin unga ålder till trots har hon redan arbetat med dirigenter som Zubin Metha och Jamie Martin, och framträtt i konsertsalar som Berlinfilharmonien och Concertgebouw i Amsterdam. I Sverige har man även kunnat höra henne tillsammans med Gävle Symfoniorkester.

 

Dela: