Out of Urgency

Out of Urgency

Möt dansare i Ryssland, Norge, Finland och Sverige, i en värld där en pandemi utmanar och skapar nya rörelser. Publik i alla fyra länder delar denna konstnärliga upplevelse som skapar samhörighet och närhet på distans – här och nu men samtidigt digitalt.

Information

Titel:
Out of Urgency
Längd:

Pris

Ordinarie:
210 kr

Tidigare tillfällen

– Black Box

Föreställningen är inställd

Vi har stängt all publik verksamhet som ett led i att stoppa smittspridningen av Covid-19.

Läs mer om stängningen.


 

Ett gemensamt virtuellt bo

Globala förändringar har inverkan på oss alla, klimatet ändras, samhällen påverkas och det skapar nya sätt för människor att leva, tänka och röra sig. Out of Urgency är en föreställning med fyra olika verk som utspelas samtidigt i fyra olika länder – allt sammanflätat genom ett gemensamt virtuellt bo. Vi möter dansare i Ryssland, Norge, Finland och Sverige i en här och nu upplevelse i en digital värld. Publik i alla fyra länder delar upplevelsen som både blir nära och samtidigt på distans.

Out of urgency skapar en struktur av komplex koreografi som binder samman fyra föreställningar i realtid. Alla stycken kommunicerar med sin specifika plats och omgivning där varje kontext kan skilja sig åt från land till land. Publiken är i varierad storlek beroende av sitt sammanhang (och regerings lagar för allmänna sammankomster). Verken visas samtidigt, sida vid sida, i ett relationellt samspel och som en enhet med hjälp av teknik och digitala verktyg. Stycket är interaktivt med alla platser och dansare och publiken tar del av ett och samma verk ur olika perspektiv.

Produktionen är en del i Dansinitiativets regionala utvecklingsprojekt Barents Move.

Ett projekt med syfte att skapa förutsättningar för att fria danskonstnärer ska kunna bo och verka i norra Sverige

Dance artists in Barents är en plattform för konstnärligt utbyte mellan fria danskonstnärer i Barentsregionen med mål att utveckla infrastrukturen mellan Norr- och Västerbotten (Nationellt) och Barents området (Internationellt). För att skapa ett attraktivt klimat att bo och verka i för rörelsebaserade konstnärer i norra Sverige. Projektet är treårigt och initierades av Dansinitiativet (2018), en fri grupp baserad i Luleå̊. Och drivs från årsskiftet 2020 även av Dans i Västerbotten/Norrlandsoperan som en av huvudparterna i Sverige.

 

Dela: