P2 i Parken

Utomhuskonsert i Broparken

Minns du 2018 och 2019 när vi bredde ut våra filtar i parken, packade upp picknick och fick njuta av härlig livemusik på scenen med utsikt mot älven? Om du gör det så är det förhoppningsvis något härligt du tänker tillbaka på, om du inte var med då så har du chansen nu när P2 i parken äntligen är tillbaka!

Fri entré

Information

Titel: P2 i Parken

Längd:

Pris

Fri entré

Tidigare tillfällen

Norrlandsoperans symfoniorkester, dirigent Fredrik Burstedt och solisterna Amie Foon och Susanna Levonen bjuder på ett härligt somrigt musikprogram. Programledare är P2:s Pernilla Eskilsdotter från scenen och P4 Västerbottens Gerhard Stenlund bland publiken. Fri entré! Varmt välkommen.

Med P2 i parken öppnar vi åter famnen med välkända och härliga klassiska stycken till en picknicksugen publik, både i parkerna och vid radion.
/Pernilla Eskilsdotter, programledare

Programmet

Konserten innehåller stycken av bland andra Hugo Alfvén, Jacques Offenbach och Ennio Morricone. Pernilla Eskilsdotter möter publiken i sällskap av P4 Västerbottens reporter Gerhard Stenlund. Konserten direktsänds i P2 kl. 19.03–20.30.

Programledare Pernilla Eskilsdotter

Som programledare för “Klassisk morgon” i P2 har Pernilla Eskilsdotter daglig kontakt med lyssnarna när hon guidar genom den stora klassiska repertoaren och även introducerar det senaste inom konstmusiken. Pernilla har jobbat på Sveriges Radio sedan 1994 och har bland annat lett P2-program som “Opp Amaryllis”, “Entré” och “Mitt i musiken”. Hon har varit programledare för “Klassisk morgon” (som från början hette “Önska i P2”) sedan starten 2006. 2014 fick Pernilla Sveriges Radios språkpris och på Radiogalan 2015 utsågs “Klassisk morgon” till Sveriges bästa morgonradioprogram.

Om P2 i parken

P2 i parken är P2:s konsertturné som tillsammans med lokala orkestrar och arrangörer tar den klassiska musiken ut i grönskan. P2 i parken hade premiär 2018 och återkom även 2019. P2 i parken 2022 är i Umeå ett samarbete mellan Sveriges Radio och Norrlandsoperans symfoniorkester, Umeå kommun och Tiljan.
P2 i parken blir också av i Linköping 24 augusti, då med Norrköpings symfoniorkester.

 

Dela: