Passion

En Broadwaymusikal av Stephen Sondheim

Fjorton musikalartister och Norrlandsoperans Symfoniorkester ger Stephen Sondheims prisbelönade musikal om kärlekens omvälvande, våldsamma och förlösande kraft.

Biljett köps på plats

Information

Titel: Passion

Längd:

Tidigare tillfällen

Passion är en berättelse om hur mötet med en annan människa kan sätta hela vår existens på spel. Den italienske officeren Giorgio måste plötsligt  lämna lyckan och sin älskade Clara för en placering nära krigsfronten. Där i ett rått och ogästvänligt landskap, mellan militärisk exercis och passiv leda, möter han Fosca; en skarptänkt, passionerad men mycket ensam kvinna. Fosca blir ögonblickligen djupt förälskad i honom – en förälskelse som gränsar till besatthet. Triangeldramat mellan Clara, Giorgio och Fosca blir tillsammans med Sondheims mångfacetterade och genialt vackra musik en berättelse om hur kärlek och lycka ställs mot till synes logiska beslut och lojalitet.

I huvudrollerna ser vi Annica EdstamPatrik Martinsson och Mari Lerberg FossumVictoria BrattströmKarin DahlströmAnna Wemmert och Johan Siberg bildar det kreativa teamet som utgår från Ulricha Johnsons rykande färska översättning.

Ladda ned föreställningsprogrammet här: Musikalen PASSION av Stephen Sondheim

Skandinavien-premiär!

Under sin drygt 50-åriga karriär har Sondheim skrivit succéer som West Side StoryGypsySweeney Todd och Into the Woods. Dessa har renderat inte mindre än åtta Tony Awards, en Oscar, åtta grammisar och ett Pulitzerpris. Musikalen Passion sattes för första gången upp på Broadway i maj 1994 och belönades med en Tony Award för bästa musikal. Sedan dess har den spelats i flera olika uppsättningar runt om i världen, men aldrig tidigare i Skandinavien.

Passion är ett samarbete med Smålands Musik & Teater. Föreställningen har premiär i Umeå 24 februari och spelar åtta föreställningar fram till 8 mars 2017. Därefter turné i Boden, Härnösand, Sundsvall och Östersund. Föreställningen framförs på svenska.

FÖLJ MED IN BAKOM RIDÅN

Regissören, dirigenten och skådespelarna berättar mer om Passion i intervjuer bakom kulisserna på Norrlandsoperan.

 

 

Dela: