Winterreise

Schuberts älskade Winterreise

Information

Titel:
Winterreise
Längd:

Priser

Ordinarie:
350 kr
Student / ung vuxen 19-26 år:
300 kr
Barn / ungdom 3-18 år:
60 kr
Pensionär:
300 kr

Tidigare tillfällen

– Konsertsalen

Peter Mattei är en världsstjärna på operahimlen. Nu kommer den bejublade Piteåsonen och barytonsångaren till Norrlandsoperan. Se honom och pianisten Lars David Nilsson i en av musikhistoriens mest berömda och krävande sångcykel: Schuberts Winterreise.

Peter Mattei tillhör toppskiktet av sångare i världen. Med framträdanden på prestigefyllda scener som Metropolitan i New York, Covent Garden i London, Opéra National de Paris m.fl. har han etablerat sig som en världsstjärna. Sedan det internationella genombrottet som Don Giovanni har han gjort bejublande framträdanden på scener som Scottish Opera, Kungliga Operan och Metropolitan.

Schubert fullbordade Winterreise under de sista månaderna av sitt korta liv, och sångcykeln anses vara det största verket i romanskonsertens historia. De tjugofyra tonsättningarna av Wilhelm Müllers dikter har ett känslodjup och en psykologisk kraft som ingen annan musik av detta slag har nått upp till. De två samlingarna gavs ut var för sig men framförs som en musikalisk helhet, här i Peter Matteis fulländade tolkning.

Peter Mattei
Peter Mattei  är eftertraktad på världens konsertscener och har framträtt med Berliner Philharmoniker, London Symphony Orchestra, Boston Symphony Orchestra likasom de flesta andra ledande orkestrar i både Sverige och Norden. Han har sjungit under ledning av de största dirigenterna. Såväl hans Figaro i Barberaren i Sevilla, Amfortas i Parsifal och Eugen Onegin på Metropolitan har nått miljonpublik vid digitala direktsändningar till biografer världen över. Han är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm. Han debuterade 1990 på Drottningholms Slottsteater och blev år 2004 utnämnd till Hovsångare.

Lars David Nilsson
Lars David Nilsson har studerat i Stockholm vid Kungliga Musikhögskolan och har examen från både kyrkomusiker- och pianoklassen, samt solistdiplom i piano. Nilsson har även studerat i London för Maria Curcio, varit lärare vid Musikhögskolan i Stockholm och jobbat som organist vid Ersta Diakonisällskap i Stockholm.Sedan 2001 är Lars David anställd som repetitör vid Kungliga Operan och samarbetar regelbundet med Drottningholmsteatern.

 

Dela: