Peter och vargen

  • Skola
  • &

För förbokade skolor

Den läskiga, Oscarsvinnande kortfilmen om Peter och vargen visas för skolklasser samtidigt som Norrlandsoperans Symfoniorkester spelar filmmusiken live!

Information

Titel:
Peter och vargen

Tidigare tillfällen

– Enbart för förbokade klasser
– Enbart för förbokade klasser

Sergej Prokofjevs klassiska musiksaga, byggd på en berättelse ur den ryska folkskatten, har skrämt och roat generationer av barn och vuxna sedan sitt första framförande 1936 och inspirerat till många animerade och tecknade filmer. På Norrlandsoperan presenteras Suzie Templetons Oscarsbelönade version från 2006 med Norrlandsoperans Symfoniorkester och dirigenten Joakim Unander.

Sergej Prokofjev använde sig av ledmotiv och orkesterns olika instrument för att beskriva de olika rollerna i sagan. På konserten kommer publiken introduceras för de olika karaktärerna, ledmotiven och deras instrument innan sagan och filmen tar sin början.

Handling

Den lille pojken Peter bor med sin farfar i en stuga ute i skogen. De stora barnen är inte snälla mot honom så hans bästa vänner är en fågel, en katt och en väldigt vimsig anka. Farfar varnar honom alltid för den farliga vargen ute i skogen, men en dag när farfar sover middag blir nyfikenheten för stor och Peter och hans vänner beger sig ut på äventyr. Naturligtvis stöter de på den elaka vargen men den modige Peter och vännerna överlistar honom och allt slutar gott.

Dela: