Postmodern Cool

80-talet ringde och ville ha tillbaka sin jazzbralla

Inés Belli bjuder på jazz-nostalgi, postmoderna teorier och en stor portion humor.

Information

Titel: Postmodern Cool

Längd:

Priser

Ordinarie:
250 kr
Pensionär:
225 kr
Stud/ 19-26 år:
125 kr
3-18 år:
80 kr
Supporter:
210 kr

Tidigare tillfällen

På 80-talet gjorde jazzdansen entré med dunder och brak. I filmer som Flashdance och Footlose lärde vi oss stretcha med gungning och jogga på stället. Var och varannan ungdom tragglade med sina chasse i danssalen, vilket ledde till att efterföljande årtionde till stor del spenderades iförd jazzbyxor i lycra.

I Inés Bellis verk Postmodern Cool dekonstrueras jazzdansrepertoarens ikoniska danssteg. Med unisona rörelser och en stor portion humor lyckas fyra dansare förena denna kommersiella dansgenre med postmodernistiska teorier. Ett grepp som får verket att utmana etablerade normer inom såväl jazzdansen som den samtida dansen.

Inés Belli ger sig i kast med att göra jazzdansens legendariska form och stil relevant för dagens dansscener. Och hon lyckas. Postmodern Cool är i allra högsta grad ett samtida dansverk, men med en kittlande nostalgi som får fötterna i bänkraden att förteget stega pas de bourree…

Inés Belli

Oslobaserade Inés Belli verkar som koreograf på det samtida dansfältet. Med en Bachelor i dans från Oslo National Academy of Arts och en Master i samtida konstteori från Goldsmiths University, London har hennes verk alltid en teoretisk förankring. Hon arbetar gärna med att skapa annorlunda kontexter för att utmana publikens tolkning och sina dansares praktiker.

”Liknar ingenting jag sett tidigare…”

”… som en dekonstruerad äppelkaka med vaniljsås…”

Malena Engström på Västerås Konserthus beskriver med egna ord dansföreställningen Postmodern Cool:

Dela: