Promise by tanzmainz / Sharon Eyal

Promise by tanzmainz / Sharon Eyal

Koreografen Sharon Eyal har förmågan att locka fram något extraordinärt ur varje dansare. I hennes omisskännliga koreografier kombineras klassisk estetik med elektronisk musik. Hon har närmast nått ikonstatus i dansvärlden och är efterfrågad på scener världen över – nu får Umeå uppleva två av hennes verk i december, Soul chain och Promise. En unik chans för dig som älskar dans, gillar unika upplevelser eller vill känna puls från den stora världen.

Information

Titel: Promise by tanzmainz / Sharon Eyal

Längd:

Priser

Ordinarie:
250 kr
Student / 19-26 år:
125 kr
Barn 3-18 år:
80 kr
Pensionär:
225 kr

Tid och datum

Ett ögonblick med smaken av evighet

På scenen ser vi en grupp människor, oundvikligen kopplade till varandra, ibland till och med en enda kropp. Figurer i en skuggvärld, utlämnade till varandras nåd, instängdhet och kärlek, närhet och längtan, extas och ensamhet, allt tycks suddas ut och ändå är det tydligt igenkännbart.

Promise är som en dröm där nästan overkliga bilder försvinner lika snabbt som de kom, men hinner ändå brännas in i våra sinnen. Här känns femtio minuter som ett ögonblick men låter dig ändå känna smaken av evigheten.

Under de senaste åren har israeliska koreografen Sharon Eyal erövrat den europeiska dansscenen med sin intensiva stil.

Sharon Eyal föddes i Jerusalem. Hon dansade med Batsheva Dance Company mellan 1990-2008 och började koreografera inom ramen för företagets projekt Batsheva Dancers Create. Eyal hade rollen som associerad konstnärlig chef för Batsheva mellan 2003-2004 och som huskoreograf 2005–2012. Under 2009 började hon skapa föreställningar för andra dansföretag runt om i världen, som: Killer Pig (2009) och Corps de Walk (2011) för Carte Blanche Dance i Norge; Too Beaucoup (2011) för Hubbard Street Dance Chicago; Plafona (2012) för Tanzcompagnie Oldenburg i Tyskland. 2013 lanserade hon L-E-V med sin långvariga samarbetspartner Gai Behar.

tanzmainz

 tanzmainz är en internationellt prisad dansensemble vid Staatstheater Mainz som sedan 2014 leds av Honne Dohrmann. 21 dansare arbetar sida vid sida med ett mångsidigt produktionsteam för att skapa tre till fem världspremiärer per säsong. De odlar ett arbetssätt som kännetecknas av öppenhet, ömsesidig respekt och hög motivation. tanzmainz ser sig själva som en bro mellan institution och den fria scenen och strävar ständigt efter att utöka sin repertoar genom innovativa dansspråk och produktionsformer. Genom att vara öppna för olika discipliner, genrer och scener inom och utanför teatern vill de stärka sin samtida profil.

Dela: