Proxy

En färgsprakande explosion om närhet och närvaro

Norrdans kommer till Umeå med åtta dansare i höstens mest färgsprakande dansföreställning. En gnistrande explosion av närvaro, gnistrande barockdans, intensiva diskussioner och kanske någon att hålla i handen… Det här vill du inte missa!

Information

Titel:
Proxy
Längd:

Priser

Ordinarie:
210 kr
Barn/ung 3-18 år:
60 kr
Student/ung 19-26 år:
130 kr
Pensionär:
130 kr
Scenpass:
170 kr

Tidigare tillfällen

– Black Box Introduktion 30 minuter innan start i foajén

 

”Proxy vill vara ditt ombud, dina fantasier och de där ryckningarna kroppen gör, just innan du somnar”

—Martin Forsberg, koreograf.

Proxy — ett verk som vill närma sig

Proxy är en färgsprakande explosion av mänsklig närvaro och kommunikation! Ett verk som vill närma sig. Ett verk om närhet och närvaro. Proxy har ett trängande behov av att kommunicera och vara i dig nära. Verket undersöker kroppens semantik och (o)förmåga att förmedla ett språk. Proxy producerar närvaro och påkallar moment av NU, likt ilningar.

Publikens upplevelse kommer först

I detta nya verk signerat Norrdans konstnärliga ledare Martin Forsberg och scenografen Chrisander Brun kommer publikens personliga upplevelse ställas i första rummet. Utifrån det vanligt förekommande ”jag förstår inte samtida dans” vill Martin och Chrisander vända på idén om förståelse och skapa upplevelser unika för varje åskådare. Tillsammans med Norrdans åtta dansare undersöks beståndsdelarna av vad kommunikation innebär och våra förväntningar på teaterrummet. Det blir gnistrande symmetrisk barockdans, intensiva diskussioner och kanske en möjlighet att hålla någon i handen.

Om Martin och Chrisander

Koreografen Martin Forsberg är ny konstnärlig ledare på Norrdans. Han är känd för sina konsekventa, hjärtliga och ofta humoristiska verk. Viljan att kommunicera med sin publik genom dans är en annan levande beståndsdel i hans konstnärskap. I höst kan du även se Martins föreställning UNTZ här på Norrlandsoperan den 29 och 30 november. Scenografen Chrisander Brun är en multikonstnär. Ljus, scenografi och kostymdesign genomsyras av starka färger och tankar. Chrisander arbetar mycket med samtida dans och teater. 

Dela: