Rörelseworkshop för pappor med barn

Rörelseworkshop för pappor med barn

Under ledning av Sylvain Bouillet är alla barn 5 till 11 år tillsammans med deras pappor välkomna till en lekfull, kreativ och känslig dansupplevelse. Workshopen fokuserar på enkla rörelser där inga speciella förkunskaper behövs utan förtroende och utforskande av kroppens möjligheter skapar ett nära fysiskt samspel fullt av skratt och glädje.

Information

Titel:
Rörelseworkshop för pappor med barn
Längd:

Pris

Fribiljett

Tidigare tillfällen

– Studioscenen
– Studioscenen

Som en del i workshopen ingår en kort reflektion kring deltagarnas upplevelser som leds av Robert Bhatt, Samtalsledare, föreningen MÄN.

Se Sylvain dansa med sin egen son, Charlie.

Föreställningen Des Gestes Blancs visas på Norrlandsoperan tisdag 8 september. En öm, eftertänksam och humoristisk föreställning där Sylvain Bouillet och hans son Charlie dansar tillsammans. I dansen stöter de på hinder som de bara kan övervinna tillsammans genom ömsesidigt förtroende. Sonen följer i sin pappas fotspår, medan pappan imiterar sonen. Det blir ett ömt improvisationsspel som syftar till att undersöka faderns identitet men också att i poetiska termer spegla olika åldrar av den manliga kroppen. Des Gestes Blancs blir en upptäcktsresa för både vuxen och barn.

Om gruppen

Naïf Production är en grupp som framförallt skapar liveframträdanden och kollektiva äventyr. Kompaniet grundades av Mathieu Desseigne, Lucien Reynes och Sylvain Bouillet, vilka alla tre är akrobater. På grund av deras akrobatiska bakgrund vill de tillföra en tyngdkraft till dansen utifrån deras egna kroppars relation till gravitationen. Därför skapar Naïf Production föreställningar som kretsar kring teman som ojämlikhet och motstånd likväl som ansträngning fokuserat på det fysiska engagemanget.

Dela: