Rum för performance

Black Holes – Seke Chimutengwende & Alexandrina Hemsley (EN)

Black Holes väver Alexandrina Hemsley och Seke Chimutengwende samman rörelse och poetisk text till en berättelse om universums historia från Big Bang och fram till dess död. Personliga historier kombineras med element av science fiction när de två konstnärerna driver det personliga och det mytiska till en kosmisk skala. Hur ska de förhålla sig till sina kroppar som bär på historier av marginalisering och rasism?

Alexandrina Hemsley och Seke Chimutengwende började arbeta tillsammans 2016, och har i sitt samarbete undersökt afrofuturismens potential och problem. I sina performance placerar de sina kroppar i skiftande och föreställda landskap i ett sökande efter hoppfulla möjligheter i en kärv omgivning av tidigare och nuvarande dystopier.

Black Holes är koreograferad, skriven och framförs av Seke Chimutengwende och Alexandrina Hemsley. Den producerades för Cambridge Junction, The Place och Chisenhale Dance Space, med stöd från Camden People’s Theatre, Arts Council England samt Trinity Laban och Greenwich Dance.

Dramaturgi:  Season Butler
Scenografi:  Rosie Elnile
Ljuddesign: Xana
Ljusdesign: Simeon Miller
Producent: Rachel Rogers

Läs mer på Bildmuseet

Fri entré

Information

Titel: Rum för performance

Pris

Fri entré

Tidigare tillfällen

Dela: