Rum för performance

Slow Pixel – Cyril Leclerc & Elizabeth Saint-Jalmes (FR)

Slow Pixel är en performance med 176 sniglar och två människor som rör sig i en interaktiv ljudmiljö. De 176 sniglarna har varsin lampa på sitt skal, och medverkar – förutom som självständiga ljuselement i föreställningen – också som medskapare till ljudbilden genom sina rörelser. Sniglarna äter under föreställningens på de kartonger som omger högtalarna, så deras närvaro i rummet påverkar såväl det som händer och det som kommer att hända under föreställningens gång.

De två människorna vaktar, tar hand om och flyttar på sniglarna under kvällen. De arbetar med att hålla föreställningen vid liv och påverkar också ljudmiljön och därigenom upplevelsen genom sitt agerande.

Genom videoprojektioner erbjuds publiken att resa mellan det oändligt stora och det oerhört lilla. Snigeln som symbol bjuder in oss till att dra ner på tempot, att ta det lugnt i en värld som värderar snabbhet högre än långsamhet.

Sedan 2012 har konstärerna Cyril Lelerc och Elizabeth Saint-Jaimes arbetat tillsammans med performancekonst, och använt rörelse, bilder, ljud, ljus och olika typer av kroppar som material i sitt arbete. 2015 startade de även en musikalisk duo, Pigeon Pourri + Bisou Love, som adderar levande musik till deras konstnärliga spektrum.

Fri entré

Information

Titel: Rum för performance

Pris

Fri entré

Tidigare tillfällen

Dela: