Rum för performance

Symphony of a Missing Room – Lundahl & Seitl (SE)

Symphony of a Missing Room är ett projekt av konstnärsduon Lundahl & Seitl (Sverige/Storbritannien). Verket ställs ut på museer runt om i världen, men är också ett tillfälligt museum om sig själv som reflekterar tillbaka på sin egen kedja av upptäckter. Det är ett sammansatt konstverk som existerar virtuellt vid sidan om de fysiska utrymmen det intar.

Under performancen vägleds du genom konstverkets simulerade virtuella rum och salar av en röst i trådlösa hörlurar, samtidigt som du fysiskt förs genom Bildmuseet av en guide som håller din hand.

Lundahl & Seitl grundades 2003 och är ett antidisciplinärt konstnärligt samarbete mellan Christer Lundahl och Martina Seitl. Deras projekt undersöker förhållandet mellan människans medvetande och vår kulturs teknologiska utveckling och är ofta skapade specifikt för en plats, ett medium eller en situation. Lundahl & Seitl har visat verk runt om i världen, bland annat på Tate Britain, Whitechapel Gallery och Royal Academy of Arts i London, på Martin-Gropius-Bau i Berlin, Wooran Foundation i Seoul samt på Nationalmuseum, Dramaten och Magasin III i Stockholm.

Läs mer på Bildmuseet

Fri entré

Information

Titel: Rum för performance

Pris

Fri entré

Tidigare tillfällen

Dela: