Saara Ekström

Amplifier

Den experimentella filmen Amplifier är en reflektion över historiens närvaro och betydelse i våra vardagliga omgivningar. Filmen utspelar sig på Helsingfors olympiska stadion, betraktad som en av de vackraste idrottsbyggnaderna i världen.

Fri entré

Information

Titel:
Saara Ekström

Pris

Fri entré

Tid och datum

– Vita Kuben Vernissage

Filmen utspelar sig på Helsingfors olympiska stadion, betraktad som en av de vackraste idrottsbyggnaderna i världen. Stadium som slutfördes 1938 för de olympiska spelen som aldrig ägde rum, representerar ett historiskt paradigmskifte och står som ett modernistiskt landmärke för utopi och glömska. När stadion stängdes för allmänheten på grund av stora renoveringar, provocerade den övergivna idrottsarenan förstörda bänkar och schaktade grund fram en kedja av motstridiga tankar

Saara Ekström

Saara Ekström bor och arbetar i Åbo, Finland. Hon studerade vid Åbo Drawing School (Åbo Arts Academy) i Finland under 1983–86 och vid norra Arizona universitet i Flagstaff, USA under 1995–97. I hennes video-, fotograferings- och installationsarbeten är Ekström intresserad av naturliga och konstgjorda material som förkroppsligar starka symbolvärden. Hon har deltagit i flera nationella och internationella utställningar sedan 1986. Hennes verk är representerade i många samlingar i Finland och internationellt.

Dela: