Sara Ajnnak

Sara Ajnnak

Välkommen till en resa i tid och rum där Sara Ajnnak med sin scennärvaro griper tag i dig och med sin röst förmedlar känslor som når djupt ända in i själen.

Information

Titel:
Sara Ajnnak

Priser

Ordinarie:
200 kr
Student/ 19-26 år:
140 kr
Barn/ ungdom 3-18 år:
60 kr
Pensionär:
160 kr

Tidigare tillfällen

– Black Box

Prisad interntionellt

Sara Ajnnak är en spännande artist som banar nya vägar för den samiska musiken och utvecklar det samiska ljudlandskapet på ett kreativt och experimentellt sätt. Hennes tredje och senaste album  Gulldalit – Can you hear me? (2018) nominerades till en svensk Grammis i februari 2019, och vann samma år pris för Album of the year i World Traditional-kategorin under The Independent Music Awards i New York.

Aktuell med ny singel

Sara vann även Folk & Världsmusikgalans pris för bästa utgåva med Gulldalit – Can you hear me? Hon är aktuell med ny singel ”Earth Sisters”.

”Känner mig sjukt peppad på att presentera min nya låt Earth Sisters! Genom låten Earth Sisters vill jag ge kraft och sätta fokus på de fantastiska människor som outtröttligt kämpar för en hållbar framtid för kommande generationer – Vara en inspireration och hedra de modiga kvinnor som dagligen står i frontlinjen, sätter sin personliga säkerhet åt sidan för att bidra i kampen för ett hållbart klimat. Känner mig som en queen som har med stora röster från hela världen, Mambe, Rita Tila och Elin Teilus.”


Läs mer om Sara Ajnack

 

Mer musik på Norrlandsoperan

Dela: