Saturday Night Show

Saturday Night Show

Urban North Battle på dagen och Saturday Night Show på kvällen. Allt på samma biljett. Kom och gå som du vill. Upplev tävlingarna, heja på och njut av tunga beats och grymma moves. Mat och dryck finns att köpa under helgen. Urban North är ett drogfritt arrangemang och öppet för alla.

Information

Titel:
Saturday Night Show

Pris

Biljett för hela dagen/kvällen:
60 kr

Tidigare tillfällen

 

Broder John

Broder John släppte sent 2016 debuten Cool och etablerade sig direkt som en av Sveriges intressantaste hiphop-akter. Albumet fick lovord från bland annat PSL, Gaffa och Festivalrykten och singeln Vem är du blev en av årets mest delade premiärer på P3. Med albumet blev vi presenterade för en konceptuell resa genom ett tonårsliv, beskrivet med ett ordtrolleri utan dess like över lika unika produktioner. Skivan skiftar skickligt mellan små och stora känslor, går från lekfullhet till gravallvar medan den hanterar och berättar om klassisk snubbkultur. Nu kommer Broder John tillbaka till Umeå efter en vår av hyllade spelningar med betyget ★★★★★☆ av Gaffa och 8/10 av Festivalrykten, som även skriver ”Det är rakt igenom ett überproffsigt framträdande.”. Samma tidning utnämnde dessutom plattan till en av 2016 års bästa släpp.

Storspovsmånadssläppet 21 g (herregud) tillsammans med Nebay Meles blev direkt placerad på både Gaffa och Nöjesguidens ”bäst just nu”-listor och nya låten För oss med Ayla visade återigen prov på Broder Johns träffsäkra författarskap.

Lily Frias

Lili Frias är född och uppvuxen i Mexico och jobbar nu som professionell dansare i Los Angeles. Hon startade som teknisk dansare, men gick sedan över till olika hiphop-stilar och konsten att freestyla. Hennes huvudfokus ligger på Popping och Waacking, stilar som hon använder i sitt crew trion Femme Fatale. Hon har varit med i So You Think You Can Dance, säsong 12, top 20; Americas Best Dance Crew, säsong 7; Cirque du Soleil; Breaking Convention, London och uppträtt med artister som Migos, Bebe Rexha, Maren Morris, Mya and Maluma. Hon är välkänd för såväl sina battle-skills som undervisning och uppträdande på välrenommerade dansevenemang i USA, Mexico, Sverige och Sydamerika. Under Urban North ger hon workshops i Waacking, sitter i juryn, gör ett solo i Saturday Night Show och deltar i Judges Solos.

Soweto Skeleton Movers

”From the most notorious township on the African continent comes the rubber-limbed, bone-breaking Soweto Skeleton Movers, famed for their spin on ’pantsula’ developed by skeleton mover pioneer, Jabulani Manynoi. Drawing comparisons to breaking, popping, and house dance, the addition of bone- breaking, contortionism, acrobatic footwork and hat tricks differentiates Soweto Skeleton Movers from other pantsula groups. Their unique dancing – not to mention the magical hat tricks – will astound and amaze!”

Big Sisters Unity

Big Sisters Unity är ett dance crew från Umeå som brinner för afrobeats. Daniela Roman, Lina Edström och Niyat Haile har dansat tillsammans i 8 år och är också mentorer för dansgruppen JamoJamo Young. De reser varje år till Västafrika för att hämta inspiration och 2014 slog de igenom internationellt. Många afrobeat-artister såsom Eugy, Selebobo och A-star har uppmärksammat deras arbete. De är också Sveriges officiella dansare för Afrodaily.

Maya & Mimi

Systrarna Maya & Mimi Arctaedius från Umeå har hela livet älskat att sjunga och uppträda tillsammans. Maya pluggar musik och Mimi har nyss börjat på musiklinjen. De inspireras främst av Soul, RnB och Jazz och sjunger ofta låtar med det stuket. Och som de själva säger: ”Vi tycker att det borde spelas mer urban musik i Sverige! Vi vill sprida kärlek och glädje och vi hoppas att ni kommer och lyssnar!” Maya & Mimi är ett av bidragen till finalen av Unity Talang, en talangjakt för unga musiker 14-19 år som håller på med urban musik såsom hiphop, reggae, RnB, soul, funk etc. Finalen äger rum den 22 september på Hamnmagasinet i Umeå.

 

 

Dela: