SCORE – Orchestral Game Music

Se hit alla spelfantaster & musikälskare!

SCORE är tillbaka! En hyllning till spelmusiken där musikälskaren kan luta sig tillbaka och njuta och spelentusiaster kan svepas med i ljuva spelminnen. På programmet: Skyrim, Assassin’s Creed, Sonic the Hedgehog, Final Fantasy och många fler.

Information

Titel:
SCORE – Orchestral Game Music
Längd:

Priser

Ordinarie:
290 kr
Stud/19-26 år:
160 kr
Pensionär:
200 kr
Barn 3-18 år:
60 kr
Stud grupp, minst 6 pers:
100 kr
Familj 2 vuxna & 2 barn:
580 kr

Tidigare tillfällen

– Konsertsalen
– Konsertsalen

Konserten presenteras av Orvar Säfström och framförs av Norrlandsoperans symfoniorkester och sopranen Sabina Zweiacker. (Kolla klippet längre ner, när hon sjunger The Dragonborn Comes med Sveriges Radios symfoniorkester) På podiet finner vi dirigent Magnus Fryklund.

Underscore Productions och Orvar Säfström har under flera år presenterat många magiska konserter med spelmusik på programmet runt om i Sverige. År 2009 gästade de Norrlandsoperan första gången, då med Settings som drog dundrande applåder i fullsatt salong, extranummer, flera inrop och en så berörd publik att delar av den grät öppet i Commodore-medleyt!

2012 kom uppföljaren – SCORE – som alltså nu äntligen är tillbaka till många spel- och musikfantasters lycka. Vi tror att det inte är en enda dag för tidigt!


Orvar Säfström

Blev känd för både svenska och norska TV-publiken som filmkritiker och programledare på ZTV och i anrika Filmkrönikan på Sveriges Television, men han är verkligen en mångsysslare. Han skriver, debatterar och föreläser om populärkultur. Han har tilldelats Svenska Videobranschens hederspris och utnämnts till Årets Spelare av SVEROK.
Han har lett ett spelseminarium i Svenska Riksdagshuset, skrivit flera böcker om rollspel och driver bokförlaget Fandrake. I den symfoniska världen är Orvar Säfström Skandinaviens ledande producent av konserter med musik hämtad från populärkulturen.

Sabina Zweiacker

Hon kommer från Rinkaby i norra Skåne. Våren 2012 tog hon examen i klassisk sång vid Musikhögskolan i Malmö. Hon har sedan 2013 varit återkommande solist med Skandinaviens största orkestrar i konsertserierna SCORE, SAGAS, FAR AND AWAY och WE CAN BE HEROES. 2014 sjöng hon en av huvudrollerna i den nyskrivna operan Hion om Natten, då hon även mottog Kristianstads Kulturstipendium.

SCORE – spelmusik med Sveriges Radios symfoniorkester och
Sabina Zweiacker

Dela: