Skapa dans

Koreografitävling för unga

Ta chansen att se verk av morgondagens Västerbottniska unga koreografer i den regionala deltävlingen av Skapa Dans. Nytt för i år är att vi utökat deltagaråldern till 14-22 år.

Fri entré

Information

Titel:
Skapa dans
Längd:

Pris

Fri entré

Tidigare tillfällen

– Blackbox

För sjätte året i rad arrangerar Dans i Västerbotten/Norrlandsoperan den regionala delen av koreografitävlingen Skapa Dans för unga 14-22 år. Dansarna i det bidrag som vinner får tävla i Riksfinalen i Stockholm den 3 november 2019 där deltagare från hela Sverige träffas. Var med och rösta fram publikens favorit i pausen

Psst!

Passa på att ta en fika i Elektras bistro och se ett solo av Ali Bobo stipendiat från Urban North


Vill du vara med och tävla?

För att tävla behöver du vara född 1997- 2005 och vara bosatt i Västerbotten. Du eller din grupp ska själva ha skapat koreografin. Vinnaren får en betald resa till Riksfinalen i Stockholm, inklusive mat och boende, torsdag 31 oktober till söndag 3 november, under höstlovet. Dessutom får du/ni delta i workshops som leds av kända koreografer, se en dansföreställning och träffa andra ungdomar från hela landet. Bidraget kommer att bedömas av en professionell jury. Nytt för i år är att vi har två 1:a priser. En för kategorin 14-18 år och en för tävlande 19-22 år.

OBS! Sista anmälningsdag är 27 september 2019

Anmälningsformulär 

Under 18 år? Anmäl dig här!

Dela: