Skapa dans

Koreografitävling för unga

Ta chansen att se verk av morgondagens Västerbottniska unga koreografer i den regionala deltävlingen av Skapa Dans. Tävlar gör ungdomar i åldern 14-22 år från hela länet.

Fri entré

Information

Titel:
Skapa dans
Längd:

Pris

Fri entré

Tid och datum

– Blackbox

För sjunde året i rad arrangerar Dans i Västerbotten/Norrlandsoperan den regionala delen av koreografitävlingen Skapa Dans för unga 14-22 år. Dansarna i det bidrag som vinner får tävla i Riksfinalen i Stockholm den 29 oktober – 2 november 2020 där deltagare från hela Sverige träffas. Var med och rösta fram publikens favorit i pausen.


Vill du vara med och tävla?

För att tävla behöver du vara född 1998- 2006 och vara bosatt i Västerbotten. Du eller din grupp ska själva ha skapat koreografin. Vinnaren får en betald resa till Riksfinalen i Stockholm, inklusive mat och boende, den 29 oktober – 2 november, under höstlovet. Dessutom får du/ni delta i workshops som leds av kända koreografer, se en dansföreställning och träffa andra ungdomar från hela landet. Bidraget kommer att bedömas av en professionell jury. Tävlingen har två 1:a priser. En för kategorin 14-18 år och en för tävlande 19-22 år.

OBS! Sista anmälningsdag är 25 september 2020

Anmälningsformulär 

Under 18? Anmäl dig här!

 

Information till tävlande

Skapa Dans koreografitävling har flera steg varav regiontävlingen är den första. Dansarna i det bidrag som vinner regionfinalen kommer att få delta i Riksfinalen i Stockholm den 29 oktober – 2 november där deltagare från hela Sverige träffas.

  • Du som tävlar ska vara mellan 14-22 år
  • Du ska vara skriven i eller ha anknytning till det län/region du tävlar i
  • Dansen ska vara minst 3 min. och max 4 min. 30 sek
  • Max 6 deltagare/grupp
  • Man får tävla i flera grupper men bara stå som koreograf för ett stycke
  • Alla dansstilar är välkomna
  • Vinnarna deltar i riksfinalen av Skapa Dans
  • Se till att ljudmedia fungerar. Ha även en i reserv. Musiken lämnas till teknikern vid repetitionstillfället
  • OBS! Vi tar emot ett begränsat antal bidrag så först till kvarn gäller

Tänk på att …

… det är en koreografitävling där det koreografiska verket bedöms. Juryn tittar på hur musiken använts, hur man disponerat rummet/scenen och hur rörelsematerialet har komponerats ihop m.m. Utförandet är så klart viktigt men inte avgörande, tonvikten ligger inte på danstekniken utan på koreografin. ALLA kan vara med oavsett dansbakgrund och ALLA dansstilar är välkomna!

Koreografiska element som juryn bedömer

Konstnärlig och koreografisk kvalitet
Här bedöms bl a hur man använt rummet, rörelse, komposition, övergångar och innehåll väg även in eventuella koreografiska utvecklingsmöjligheter stycket har.

Kommunikation och utstrålning
Här bedöms scennärvaro, publikkontakt, danskänsla, energi och gruppdynamik.

Originalitet och personlig tolkning
Här bedöms bl a mod, val, graden av eget material, originalitet.

Sceniskt helhetsintryck
Här bedöms bl a ambitionsnivån och hur den visas i framförandet, hur genomtänkt stycket är, välrepeterat, uttryck, kostym etc

Ordningsregler och drogpolicy

Det är viktigt att ni kommer i tid till era repetitioner. Se till att ni är ordentligt uppvärmda innan repetitionen börjar och att alla saker är med så som kostym, musik etc. Tävlingen är helt drogfri.

Vinnare Skapa Dans 2019
Vinnare Skapa Dans 2019

Dela: