Skapa dans

Koreografitävling för unga

Koreografitävlingen Skapa Dans anordnas för att uppmuntra unga 14–22 år till eget skapande i dans och visa på koreografisk kreativitet, kunnande och kompetens hos de som sysslar med dans i olika stilar och på olika nivåer. I år får man tävla om man detta år fyller 14 resp. 22 år, alltså ni som är födda 1999–2007.

Information

Titel:
Skapa dans
Längd:

Tid och datum

– Blackbox

Vinnaren går till Riksfinal i Stockholm den 6 november.

Skapa Dans koreografitävling har flera steg varav regiontävlingen på Norrlandsoperan den är den första. Dansarna i det bidrag som vinner regionfinalen kommer att få delta i Riksfinalen som i år är den 6 november på Riksteatern i Stockholm. Det vinnande bidraget får en betald resa till finalhelgen 4–7 november som förutom att delta i Riksfinalen innehåller workshops, föreställning och en massa spännande upplevelser. Resan till Stockholm görs tillsammans med danskonsulenten.  Riksfinalen delas upp i två̊ ålderskategorier, 14–18 år och 19–22 år. Juryn utser 1: a pris och hedersomnämnande i respektive kategori.


Vill du vara med och tävla?

För att tävla behöver du vara född 1999–2007 och vara bosatt, eller skriven, i Västerbotten. Du eller din grupp ska själva ha skapat koreografin. Bidraget kommer att bedömas av en professionell jury. Tävlingen har två 1:a priser. En för kategorin 14-18 år och en för tävlande 19-22 år.

OBS! Sista anmälningsdag är 25 september 2021

Anmälningsformulär 

Under 18 år? Anmäl dig här!

 

Information till tävlande

Skapa Dans koreografitävling har flera steg varav regiontävlingen är den första. Dansarna i det bidrag som vinner regionfinalen kommer att få delta i Riksfinalen.

  • Du som tävlar ska vara mellan 14-22 år
  • Du ska vara skriven i eller ha anknytning till det län/region du tävlar i
  • Dansen ska vara minst 3 min. och max 4 min. 30 sek
  • Max 6 deltagare/grupp
  • Man får tävla i flera grupper men bara stå som koreograf för ett stycke
  • Alla dansstilar är välkomna
  • Vinnarna deltar i riksfinalen av Skapa Dans
  • Se till att ljudmedia fungerar. Ha även en i reserv. Musiken lämnas till teknikern vid repetitionstillfället
  • OBS! Vi tar emot ett begränsat antal bidrag så först till kvarn gäller

 

Dela: