Skapa Dans 2023

Skapa Dans 2023

Skapa Dans är en koreografitävling för unga dansare och koreografer mellan 14 – 22 år. Tävlingens syfte är att uppmuntra ett eget dansskapande hos amatörer samt visa på den fantastiska kreativitet, kompetens och det kunnande som finns hos dansutövande ungdomar. Välkomna in i Black Box och stötta framtidens koreografer. Entrén är gratis men fribiljett krävs.

Information

Titel: Skapa Dans 2023

Pris

Fribiljett

Tidigare tillfällen

I pausen – Matilda Flebergs In Orbit.

In orbit är ett interaktivt dansverk där publiken slungas in i en omloppsbana med två dansare i ständig rotation som mittpunkt. Verket upplevs i 360 grader och öppnar upp möjligheten för publik att dras in i omloppet och bli en del av rotationens hypnotiska symbios.

Om koreografen Matilda Fleberg

Den svenska koreografen Matilda Fleberg kännetecknas av sin förmåga att föra samman individer i symbios genom hypnotisk symmetri, rika lager av detaljer och dynamisk musikalitet. Hennes arbete har synts i kampanjer för Dior & Fashion Week, i TV-program som The Voice Persia och Eurovision och i musikvideor/turnéer/uppträdanden för olika artister som Zara Larsson och Léon.

2021 startade hon danskompaniet ”Fleco Dance Company” med ett globalt synsätt som lägger tonvikt på samarbeten som förenar dans med konstformer som film/fotografi/musik. Matildas första projekt med kompaniet, kortfilmen ”Fleco Project 001”, fick stort genomslag internationellt och publicerades av bland annat MTV Post, NY Feature & LA Feature.


Skapa Dans är mer än en tävling, det är en möjlighet för unga koreografer och dansare att utveckla sitt sceniska uttryck samt träffa andra unga dansare med samma intresse. Kringaktiviteter som dans-workshops kopplas även till respektive tävlingstillfälle och skapar än mer känslan av gemenskap och utbyte deltagarna emellan.

Så går tävlingen till

Varje tävlande deltar först i sin regionala deltävling av Skapa Dans. Vinnaren från varje deltävling får därefter resa till riksfinalen i Stockholm och tävla tillsammans med övriga vinnare från hela landet. Riksfinalen går årligen av stapeln under skolornas höstlov.

Alla deltagare blir bedömda av en jury som består av minst tre danspersonligheter. De bedömer varje koreografiskt stycke utifrån gemensamma bedömningskriterier. Alla är välkomna oavsett bakgrund och dansstil!

 

Behöver du inspiration till Skapa Dans?

Lyssna på när koreografen Matilda Fleberg delar med sig av sina koreografiska verktyg och ger handfasta tips för att komma i gång, och i mål, med sin koreografi.


Vid frågor kontakta danskonsulent Maria Jonsson, maria.jonsson@norrlandsoperan.se

Dela: