SLICK

  • Dans

Butch realness när Qarl Qunt äntrar scenen

Sofia Södergård går upp på scenen som Qarl Qunt, dragkingen med det fastaste handslaget som tycker att få saker går upp mot att pickla grönsaker. I SLICK får vi följa med Qarl på hans fjärde världsturné både på och bakom scenen. Med intresse för makt och sexualitet bjuder han på en crossoverföreställning som landar mitt emellan kabaré och performance. Genom dansstilarna voguing och waacking levereras butch realness som utmanar det stereotypt maskulina och feminina.

Premiärskål i stora foajén efter premiären (ca 20.15). Alla välkomna!

I direkt anslutning till föreställningarna erbjuds publiken att fota exklusiva bilder/selfies med Qarl Qunt.

Information

Titel:
SLICK
Längd:

Priser

Ordinarie:
210 kr
Student:
130 kr
Ungdom till och med 19 år:
60 kr
Pensionär:
150 kr

Tidigare tillfällen

– B-salen Introduktion 30 min innan start
– B-salen Extrainsatt föreställning!

”När jag klär ut mig till Qarl slutar jag behaga och blir behagad.” 

”Det är något befriande med att få leva ut den maskulina stereotypen.” 

– Sofia Södergård

Kort om koreografen

Sofia Södergård är frilansande koreograf, dansare, skådespelare och DJ. Utbildad på klubb och streetdancescenen i New York, Balettakademien Stockholm samt på Stockholms Dramatiska Högskola. Hon är en av grundarna till danskompaniet P*fect som bland annat setts på Sadler’s Wells i London, Melodifestivalen, Juste Debout i Paris samt varit förband till Lady Gaga. Under det senaste året har Södergård spelat en av huvudrollerna i Sant enligt vem? på Teater tre, koreograferat systrarna Kronlöfs senaste föreställning De redan frälsta likväl som Farnaz Arbabis Angels in America på Dramaten. Senare i vår kan vi se Södergård i Fröken Julie 2.0 i regi av Anna Pettersson på Strindbergs intima teater.

Publiksamtal: Kings & Queens on Stage – drag inom scenkonsten

Efter söndagens föreställning bjuder vi in publiken och allmänheten till ett samtal om drag inom scenkonsten. Samtalsledare är Norrlandsoperans danschef Birgit Berndt och deltagare är koreografen Sofia Södergård samt Tiina Rosenberg, professor i teatervetenskap. Samtalet hålls i Norrlandsoperans foajé, fri entré!

Tiina Rosenberg.

Tiina Rosenberg är professor i teatervetenskap. Hon har tidigare varit rektor för Konstuniversitetet i Helsingfors (Finland) och verksam som professor i genusvetenskap vid Stockholms universitet samt vid Lunds universitet. Tiina Rosenbergs forskning fokuserar på feministisk teater och teori, performance studies, genusvetenskap, queerstudier och kritisk teori.

Gör framöver: Skriver ny bok om den queera scenkonstens historia i Sverige.

Dela: