Soirée d’études – Cassiel Gaube

Berusande lek med housesteg

Fötterna spelar över golvet, i snabbt tempo och på upptakt. Överkroppen gungar, som ett oavbrutet böljande som skvallrar om både musikalitet och själ. Housedans är inte bara en social dans utan erbjuder även en större gemenskap. Med groove och hög energi tillåts du förlora dig i musikens dunkande och dansens puls.

Information

Titel: Soirée d’études – Cassiel Gaube

Längd:

Priser

Ordinarie:
250 kr
Pensionär:
225 kr
Student / 19-26 år:
125 kr
Upp t o m 18 år:
80 kr
Dancing in your shoes:
80 kr

Tidigare tillfällen

Med en passion för housedans och dess vokabulär har koreografen Cassiel Gaube låtit grotta ner sig i dansstilens mejslade fotarbete och skickliga vändningar. Här kartläggs och dekonstrueras alla de steg som ingår i housedansens repertoar. Trion leker med stegen, dess karaktäristiska studsande ”footworks” och bålens gungande ”jacking”.

Rörelser, rytmer och attityder flätas samman, synkroniseras och upplöses. Med hjälp av kroppslig och musikalisk logik utforskas housedansens rika ordförråd och dansarna hittar nya uppfinningsrika sätt att artikulera dem tillsammans.

Soirée d’études (studiekväll) bjuder på en överraskande dialog med samtida dans och housedance. Ett ordlöst samtal mellan dansarnas fotarbete där ljudet från sneakers och andetag är det enda som hörs.

 

Om Cassiel Gaube

Cassiel Gaube är en dansare och koreograf som tog examen 2016 från Performing Arts Research and Training Studios (P.A.R.T.S.) i Bryssel. Som artist samarbetade han med koreograferna Manon Santkin & Benjamin Vandewalle, samt med den multidisciplinära konstnären Fabrice Samyn.

Under de senaste tre åren har Cassiel främst ägnat sig åt att lära sig och träna House-dans, i Paris och New Yorks livliga klubbscener. Han utvecklar för närvarande sitt arbete i skärningspunkten mellan modern dans och hiphop- och klubbdanser. Han ser detta åtagande som arbetet med att förnuftigt navigera i dessa livliga ekosystem av praktiker, att experimentera med de former som bebor dem och att föreställa sig nya. Cassiel har skapat solot Farmer Train Swirl – Etude, en förkroppsligad och subjektiv undersökning av House-dansens område. Verket hade premiär under End of Winter Festival på Kunstencentrum BUDA (Kortrijk) i februari 2019. Det har sedan dess visats i teater- och museilokaler, såväl som i klubbsituationer.

Som en konsekvens av sitt första verk har Cassiel blivit inbjuden att arbeta med flera andra konstnärer. Han håller för närvarande på att utveckla ett samarbete med det Bryssel & Berlin-baserade skivbolaget Ensemble – som han har designat en klubbversion av solot med, som de planerar att turnera på House-klubbar över hela Europa. Cassiel ombads av Anne Teresa De Keersmaeker att göra en del av materialet till verket som hon koreograferade för Broadway i samarbete med Ivo Van Hove, en ny scenversion av West Side Story.

 

Dela: