Soireé d’études – Cassiel Gaube

Puls, bas och till synes outtömlig energi

House dance föddes på 1980-talets klubbar i New York. En dansstil med mejslat fotarbete, hög puls och skickliga vändningar – ackompanjerat av kraftfull rytmisk bas. Sedan 2019 har belgaren Cassiel Gaube plockat isär och berikat housestilen i sina koreografier. I Soirée d’études ger han oss en serie sammanlänkade duetter där två housedansare med till synes outtömlig energi ger oss en berättelse som både engagerar och berusar.

Information

Titel: Soireé d’études – Cassiel Gaube

Priser

Ordinarie:
250 kr
Student / 19-26 år:
125 kr
Barn 3-18 år:
80 kr
Pensionär:
225 kr

Tid och datum

 

Om Cassiel Gaube

Cassiel Gaube är en dansare och koreograf som tog examen 2016 från Performing Arts Research and Training Studios (P.A.R.T.S.) i Bryssel. Som artist samarbetade han med koreograferna Manon Santkin & Benjamin Vandewalle, samt med den multidisciplinära konstnären Fabrice Samyn.

Under de senaste tre åren har Cassiel främst ägnat sig åt att lära sig och träna House-dans, i Paris och New Yorks livliga klubbscener. Han utvecklar för närvarande sitt arbete i skärningspunkten mellan modern dans och hiphop- och klubbdanser. Han ser detta åtagande som arbetet med att förnuftigt navigera i dessa livliga ekosystem av praktiker, att experimentera med de former som bebor dem och att föreställa sig nya. Cassiel har skapat solot Farmer Train Swirl – Etude, en förkroppsligad och subjektiv undersökning av House-dansens område. Verket hade premiär under End of Winter Festival på Kunstencentrum BUDA (Kortrijk) i februari 2019. Det har sedan dess visats i teater- och museilokaler, såväl som i klubbsituationer.

Som en konsekvens av sitt första verk har Cassiel blivit inbjuden att arbeta med flera andra konstnärer. Han håller för närvarande på att utveckla ett samarbete med det Bryssel & Berlin-baserade skivbolaget Ensemble – som han har designat en klubbversion av solot med, som de planerar att turnera på House-klubbar över hela Europa. Cassiel ombads av Anne Teresa De Keersmaeker att göra en del av materialet till verket som hon koreograferade för Broadway i samarbete med Ivo Van Hove, en ny scenversion av West Side Story.

 

Dela: