Soul Chain by tanzmainz / Sharon Eyal

Soul Chain by tanzmainz / Sharon Eyal

Sjutton dansare rör sig tätt ihoplänkade på Stora scenen, som en kedja av kroppar och själar. Men det visar sig att individens beteende alltid har påverkan på gruppen. I höstens största dansupplevelse är ingen människa isolerad.

Sharon Eyal har närmast nått ikonstatus i dansvärlden och är efterfrågad på scener världen över – nu får Umeå uppleva två av hennes verk i december, Soul chain och Promise. En unik chans för dig som älskar dans, gillar unika upplevelser eller vill känna puls från den stora världen.

Information

Titel: Soul Chain by tanzmainz / Sharon Eyal

Längd:

Priser

Ordinarie:
350 kr
Student / 19-26 år:
175 kr
Barn 3-18 år:
80 kr
Pensionär:
315 kr
Scenpass:
280 kr

Tidigare tillfällen

Sjutton dansare rör sig som en. Individer skiljer sig ibland från svärmen, men sedan smälter de återigen in för att bli en del av det som verkar vara en enda stor organism. En kedja av människor, stilar, karaktärer och känslor. Ilska, passion, längtan, aversion … Varje individs inre kamp utlöser en rad rörelser som ständigt driver fram gruppen.

Under de senaste åren har israeliska koreografen Sharon Eyal erövrat den europeiska dansscenen med sin intensiva stil.

Sharon Eyal föddes i Jerusalem. Hon dansade med Batsheva Dance Company mellan 1990-2008 och började koreografera inom ramen för företagets projekt Batsheva Dancers Create. Eyal hade rollen som associerad konstnärlig chef för Batsheva mellan 2003-2004 och som huskoreograf 2005–2012. Under 2009 började hon skapa föreställningar för andra dansföretag runt om i världen, som: Killer Pig (2009) och Corps de Walk (2011) för Carte Blanche Dance i Norge; Too Beaucoup (2011) för Hubbard Street Dance Chicago; Plafona (2012) för Tanzcompagnie Oldenburg i Tyskland. 2013 lanserade hon L-E-V med sin långvariga samarbetspartner Gai Behar.

tanzmainz

 tanzmainz är en internationellt prisad dansensemble vid Staatstheater Mainz som sedan 2014 leds av Honne Dohrmann. 21 dansare arbetar sida vid sida med ett mångsidigt produktionsteam för att skapa tre till fem världspremiärer per säsong. De odlar ett arbetssätt som kännetecknas av öppenhet, ömsesidig respekt och hög motivation. tanzmainz ser sig själva som en bro mellan institution och den fria scenen och strävar ständigt efter att utöka sin repertoar genom innovativa dansspråk och produktionsformer. Genom att vara öppna för olika discipliner, genrer och scener inom och utanför teatern vill de stärka sin samtida profil.

Dela: