Spring in Winter

Digital rörelseworkshop till tonerna av Vivaldi, för dig som är 60+

Väck kroppen till liv med humor, ironi, självdistans och dans! Workshopserien Spring in Winter leds digitalt av den italienska koreografen Silvia Gribaudi som presenterar en befriande rörelseworkshop i fyra delar till de välkända tonerna av Vivaldis De fyra årstiderna.

Information

Titel:
Spring in Winter

Tidigare tillfällen

Workshopen är fullbokad – men du kan ändå delta!

Intresset för att delta har varit enormt stort och en lång kölista bildades snabbt. Därför har vi nu skapat en möjlighet för alla – oavsett ålder – att kunna se och följa Silvia när hon leder deltagarna, dock utan direktkontakt med koreografen.

Skapa en användare och häng med på workshop!

Vi startar våren mitt i vintern

Pandemin gör att vardagen kan upplevas som en enda lång vinter. Men nu är det dags att bryta sig loss, vara tillsammans och byta ut tristess mot hopp och skoj! Alla personer över 60 år är välkomna att delta och får möjlighet till nya insikter och verktyg för att utforska rörelse, uttryck och kreativitet med sin kropp. Norrlandsoperans symfoniorkester spelar musiken live – fast på distans.

En rörelsebaserad workshopserie i fyra årstider

Workshopen innefattar fyra tillfällen med Vivaldis fyra årstider som inspiration, men här blir vinter till sommar och höst blir till vår. Varje workshoptillfälle är 1 timme. Det är gratis att delta, men bokning av fribiljett krävs. Biljetten gäller för alla fyra tillfällen. Detaljerad information skickas till deltagarna i ett välkomstmejl när det närmar sig.

Allt sker digitalt

Workshopen är helt digital. Silvia Gribaudi leder gruppen från sin studio i Italien, Norrlandsoperans symfoniorkester spelar musiken live, fast på avstånd och du deltar från där du befinner dig.

Alla deltagare kommer att få ett välkomstmejl när det närmar sig första tillfället. Där finns länkar som tar dig in i workshopen. Det krävs inte någon större datorvana för att vara med, men det kan förstås underlätta om du tidigare har provat att delta i någon form av digitalt möte. Under workshopen kommer koreografen att kunna se alla deltagarna men deltagarna kommer inte att se varandra.

Ingen tidigare kunskap krävs

Alla kroppar oavsett kön, funktionsvariationer, och tidigare erfarenheter av dans är välkomna att delta. Det enda kravet är att vara 60 år eller äldre.
Silvia talar engelska under workshopen. Men hon kommer att fokusera på rörelse och inte talade ord.

Silvia Gribaudi. Foto: Laila Pozzo.

Om Silvia Gribaudi

Workshopen leds av den italienska koreografen Silvia Gribaudi, som för närvarande är aktuell med föreställningen Graces – vilken kommer till Norrlandsoperan under 2022. Silvia brukar kallas för den italienska profeten om den fria kroppen. Och då menar man inte en gymnastisk kropp, kopplad till styrka och muskler, utan en verkligt fri kropp, som har slitit sig loss från de skyldigheter och tvång som så många kulturer har på våra kroppar.

Silvia är både koreograf och artist. Hennes koreografiska språk blandar scenkonst, dans och teater, med fokus på forskning om kropp och på förhållandet till publiken. Hennes konstnärliga språk kan beskrivas som ett möte mellan dans och en rå, men empatisk, humor. I samband med föreställningen av R.OSA på Norrlandsoperan 2018 höll Silvia en mycket uppskattad workshop i Umeå för målgruppen 60+, och många har frågat efter en uppföljning – vilket nu (kanske när det behövs som mest) har blivit verklighet.

Dela: