Stina Ekblad

Norrlandsoperans Symfoniorkester & Kammarkören Sångkraft

Texterna i de gömda musikaliska skatterna av Andrée, Brendler och Delius återges med dramatik av Stina Ekblad tillsammans med Norrlandsoperans Symfoniorkester och Kammarkören sångkraft. Som dirigent återser vi Emil Eliasson.

Information

Titel:
Stina Ekblad
Längd:

Priser

Ordinarie:
270 kr
Barn/ung 3-18 år:
60 kr
Student/ung 19-26:
160 kr
Pensionär:
200 kr
Grupp >10 bilj:
240 kr

Tidigare tillfällen

– Konsertsalen

”Unik, inspirerande och karismatisk”

30-årige Emil Eliasson, som 2014 tog en master i orkesterdirigering vid musikhögskolan i Stockholm, belönades tidigare i år med Sveriges största musikstipendium, Sixten Gezéus musikstipendium à 500 000 kronor. Priset ges för ”en stark musikalisk interpretation och pedagogik, lysande förmåga att förmedla sina visioner samt en bländande teknik”.
Stiftelsens ordförande Ingemar Persson betecknar Eliasson som en av Sveriges mest lovande dirigenter och beskriver hans relation till orkester och publik som ”unik, inspirerande och karismatisk”.

Stina Ekblad

Den finlandssvenska skådespelerskan Stina Ekblad (född 1954), länge knuten till både Stockholms stadsteater och Dramaten, har gjort sig ett namn även inom filmen; exempelvis har hon medverkat i Kurt Wallander-filmerna och i Ingmar Bergmans Fanny och Alexander.  Stina Ekblad är ofta anlitad recitatör av lyrik och har även gett ut en cd-skiva där hon läser Edith Södergran-dikter.
2018 medverkade både Stina Ekblad och Emil Eliasson i berättarföreställningen Historien om en soldat på Norrlandsoperan. Föreställningen gick också på turné.

Dela: