Sylvia

  • Opera

Sylvia

Operan Sylvia kretsar kring en ung begåvad kvinna som försöker finna sin väg i livet. Berättelsen är en fri fantasi inspirerad av Sylvia Plaths roman Glaskupan, som är delvis självbiografisk. En dramatisk berättelse som kulminerar i Sylvias självmordsförsök, men operans rappa dialog innehåller också en hel del humor, där slutet är ljust.

Information

Titel: Sylvia

Priser

Ordinarie:
290 kr
Pensionär:
260 kr
Student / 19-26 år:
145 kr
Upp t o m 18 år:
80 kr
Scenpass:
260 kr
Grupp minst 10 pers:
260 kr

Tid och datum

För den nyskrivna musiken står Andrea Tarrodi, en Sveriges mest hyllade tonsättare. Hennes färgrika och varmt suggestiva musik har fått både kritiker och publik på fall. Andrea Tarrodis musik har spelats i Royal Albert Hall under BBC Proms, i Berliner Philharmonie, Wiener Musikverein och Barbican Centre i London. Hon tilldelades 2018 en Grammis i kategorin bästa klassiska skiva för Tarrodi: String Quartets med Dahlkvistkvartetten. Hon har också stått i fokus för Konserthuset Stockholms festival Tonsättarweekend. Om Tarrodis musik har Martin Nyström i Dagens Nyheter konstaterat att ”den tar andan ur en med sin trampolinartade svikt och sitt klockrena sinne för färg, form och skönhet”.

Regissör är Eva-Maria Melbye som de senaste åren satt upp föreställningar i Wien, Linz och på danska Nationaloperan i Köpenhamn. Hon är utbildad i operaregi vid Stockholms Konstnärliga Högskola.

Dirigent är norska Cathrine Winnes, chefdirigent för Blåsarsymfonikerna och konstnärlig ledare för Båstad Kammarmusikfestival. Hon är flitigt anlitad av orkestrar i Norden och hon fick stor uppmärksamhet för sin programserie i SVT: She composes like a man.

Dela: