Symfoni av Philip Glass

Symfoni av Philip Glass

Symfoniska klanger korsas med fragment från klubbmusiken när Norrlandsoperans symfoniorkester möter DJ Mr Switch, i Gabriel Prokofievs Konsert för Skivspelare och Orkester I.

Information

Titel: Symfoni av Philip Glass

Längd:

Priser

Ordinarie:
350 kr
Pensionär:
315 kr
Student / 19-26 år:
175 kr
Upp t o m 18 år:
80 kr
Grupp minst 10 pers:
315 kr

Tidigare tillfällen

Tradition flätas samman med modernitet även i Sergei Prokofievs första symfoni, vars briljanta orkestrering blinkar till Haydns 1700-tal.

Med sitt omisskännliga minimalistiska universum fortsätter Philip Glass att vinna lyssnare världen över. Symfoni nr 13 från 2022 är en hyllning till journalisten Peter Jennings utifrån temat ”Sanning i vår tid”.

Också Maja S. K. Ratkjes Paragraf 112 är en musikalisk samtidskommentar, komponerad till 200-årsfirandet av den norska konstitutionen, som en uppmaning om vårt ansvar att värna naturen.

Mr Switch, DJ. Foto: PressbildMr Switch, DJ

Anthony Culverwell, alias Mr Switch, är en av Storbritanniens främsta DJ:s. Sedan debuten med Konsert för skivspelare och Orkester I på BBC Proms 2011, har han framfört stycket mer än 70 gånger och uppträtt som solist i 20 länder. Detta har lett till spinoff-projekt, inklusive flera stycken skrivna av Prokofiev för Switch.

Johannes Gustavsson. Foto: Johanna SternerJohannes Gustavsson, dirigent

Johannes Gustavsson är konstnärlig ledare för Norges Ungdomssymfoniker och var tidigare chefdirigent vid Wermland Opera och för Oulu Symfoniorkester i Uleåborg. Gustavsson är också ett välbekant namn och ansikte för Norrlandsoperans symfoniorkester, där han senast ledde orkestern som inhoppare för Ville Matvejeff under den avslutande turnékonserten av Från Saariaho till Sibelius i Uleåborg i mars 2023. Han har också ett stort engagemang för samtida musik och har dirigerat fler än femtio nyskrivna verk av nordiska tonsättare.

 

Dela: