Symphonic Stomp of Sweden

Norrlandsoperans symfoniorkester

Svensk folkmusik möter symfoniorkester i en musikalisk berättelse om livet. Tillsammans med Norrlandsoperans symfoniorkester speglar spelmannen Görgen Antonsson och folksångerskan Sofie Kunze urkraften och skönheten i vår gemensamma, traditionella musikskatt. Allt under ledning av Karl-Johan Ankarblom.

Information

Titel: Symphonic Stomp of Sweden

Längd:

Priser

Ordinarie:
350 kr
Pensionär:
315 kr
Stud/ 19-26 år:
175 kr
3-18 år:
80 kr
Supporter:
295 kr
Balkong, priszon D:
175 kr

Tidigare tillfällen

Välkommen på resa in i de norra urskogarnas musikaliska själ. Det bor stora och djupa berättelser om livets alla faser och skeenden i vår gemensamma, uråldriga folkmusik. När det blir på riktigt här i livet, finns folkmusiken där, redo att påminna oss om att vi alla är ute på en unik resa men samtidigt gemensam i sällskap med alla andra, inklusive våra förfäder sedan urminnes tider.

Görgen Antonsson, fiol

Spelmannen Görgen Antonsson och folksångerskan Sofia Kunze speglar urkraften och skönheten i vår gemensamma traditionella musikskatt. Från de stora myterna och sagorna, kärleken, vardag och fest – till mörkret och döden – och tillbaka mot ljuset. Karl-Johan Ankarblom har i sina orkesterarrangemang tagit kärnan i folkmusikens klang och målar upp en filmisk och dramatisk horisont värdig de stora berättelserna. I det stora och det lilla; en musikalisk berättelse om livet.

Psst! Direkt efter konserten blir det spelmanspub i Elektra! Barhäng och livemusik av och med lokala och tillresande musikanter. – Fri entré!

 

Sofia Kunze, sång
Karl-Johan Ankarblom, dirigent och arrangör.

Dela: