Tangarte

Tangarte

Kraft, passion och poesi är inramningen när tangoensemblen Tangarte, sångerskan Susanna Levonen och symfoniorkestern under ledning av Cathrine Winnes bjuder upp till en festkväll i tangons tecken. Kvällen avrundas med milonga (öppen dans) till Tangarte.

Information

Titel:
Tangarte
Längd:

Priser

Ordinarie:
200 kr
Stud/19-26 år:
140 kr
Pensionär:
140 kr
Barn 3-18 år:
60 kr

Tid och datum

– Konsertsalen

Orquesta Tangarte

Orquesta Tangarte är en argentinsk-svensk tangoorkester som grundades i Malmö 1999 av bandoneonisten Juanjo Passo, med syftet att framföra och sprida tangomusiken från dess födelseplats, Rio de la Plata. Tangartes musik är framför allt den rioplatensiska tangon, med en stor och varierad repertoar från tangons olika stilar och epoker, från guldåldern på 1940 och 50-talen och fram till idag. Välkända kompositörer som D’Arienzo, Di Sarli, Troilo, Gobbi, Pugliese och Piazzolla, för att nämna några få, är en del av denna repertoar. Tangarte har genom åren uppträtt på ställen av vitt skilda slag, stort som smått. De har uppträtt på Tangofestivaler, musikfestivaler, konserter och milongas i städer och orter från norr till söder i Sverige, med bland andra Malmö Symfoniorkester på Malmö Konserthus, på folk & världsmusikgalan och i TV4 nyhetsmorgon.

Cathrine Winnes

Den norska dirigenten Cathrine Winnes är sedan 2015 chefsdirigent och konstnärlig ledare för Blåsarsymfonikerna. Cathrine har arbetat med samtliga symfoniorkestrar i Sverige och Norge. Förutom sitt arbete med den symfoniska standardrepertoaren, har hon blivit hyllad för sina modiga och ovanliga program som innefattar både sällan framförd musik från romantiken och glömda 1900-tals juveler, exempelvis musik av kompositörer som Lili Boulanger och Grazyna Bacewicz. Hon har även framfört ett flertal nutida verk. Hon har även blivit väl känd i sin dubbla roll som både dirigent och programledare i tv-serien She Composes Like a Man på SVT. Under 2019 tilldelades Cathrine den norska Komponistföreningens jämställdhetspris 2019.

 

Susanna Levonen

Susanna är född i Tammerfors med studier både i Sverige och Finland. Hon är Norrlandsoperans enda tillsvidareanställda sångare, prisad för sina starka rollporträtt och har bland annat nominerats till Årets sångerska av Opernwelt för sin Sieglinde i Valkyrian på Wermland Opera. Hon har gästspelat operahus i Tyskland, Belgien och Sverige i roller som Amneris, Eboli, Wozzeck-Marie, Senta och Salome. Några av hennes roller vid Norrlandsoperan är Jocasta, Eboli, Rosina, Carmen, Marie i Wozzeck, Marie Curie i Blanche och Marie, Chrysothemis, Leokadja Begick och Orfeus. 

 

 

 

 


Dela: