The Heart of the Song

The Heart of the Song

Trumpetaren och sångaren Peter Asplund gör en djupdykning i The Great American songbook, tillsammans med arrangören och dirigenten Mats Hålling. Speciell gäst är prisade och hyllade sångerskan Ellen Andersson.

Information

Titel: The Heart of the Song

Längd:

Priser

Ordinarie:
290 kr
Pensionär:
260 kr
Stud/ 19-26 år:
120 kr
3-18 år:
60 kr

Tidigare tillfällen

Efter två framgångsrika samarbeten med sinfoniettor: Asplund meets Bernstein och Somehow life got in the way – som båda erhöll Orkesterjournalens Gyllene Skiva – kommer här deras tredje: The Heart of the Song. Nyskrivna arrangemang på musik av Jerome Kern, Irving Berlin, Richard Rodgers, George Gershwin, Harold Arlen, Cole Porter mfl, presenteras tillsammans med pianisten Lars Jansson, basisten Hans Andersson och trumslagaren Calle Rasmusson.

Låtskatten The Great American songbook, skrevs och utvecklades under den första delen av 1900-talet, för Broadwaymusikaler, Hollywoodfilmer och som populärmusik för radio och scen. Den växte fram ur den smältdegel av kulturer som sammanstrålade på den nordamerikanska kontinenten. Engelska folksånger, Wiensk operett, Afrikanska rytmer, Blues, Irländska och judiska melodier samt Ragtime, var de olika influenser och beståndsdelar, som kom att forma den amerikanska populärsången. Hand i hand med denna utveckling kom även jazzen, där jazzmusiker – förutom att de skrivit egen musik – alltid improviserat över och använt sig av The Great American songbook, som repertoargrund. Det är med andra ord inte konstigt att några av landets ledande jazzmusiker/arrangörer, står som värdar för detta program.

Dela: