The Quiet

The Quiet

Jefta van Dinther är tillbaka på Norrlandsoperan, denna gång med en mjuk, poetisk och känslosam föreställning som letar sig in på djupet. Här får vi vandra fritt genom tid och rum och kanske går tankarna till just din mamma, din mormor och din mormors mor. Visst kan du nästan ta på stämningen i den beskrivningen? Och vad kan passa bättre en mörk fredagskväll i oktober?

Information

Titel:
The Quiet
Längd:

Priser

Ordinarie:
210 kr
Barn/ung 3-18 år:
60 kr
Student/ung 19-26 år:
130 kr
Scenpass:
170 kr
Pensionär:
130 kr

Tidigare tillfällen

– Black Box Introduktion 30 minuter innan start i foajén

Fem kvinnor om tid

The Quiet för samman fem kvinnor i en oroande vardagens koreografi. Olika former av muntligt berättande sätter The Quiet i rörelse. Genom recitation, deklamation och bön rör sig dansarna kraftfullt in och ut ur bekanta och okända mönster, där det vardagliga förskjuts, förhöjs och omvandlas i transcendens. The Quiet lyfter fram det som förs över från en generation till en annan och därmed några ofta förbisedda aspekter av tid – att ta sig tid, tidens gång, att falla ur tiden.

Om Jefta van Dinther

Tillsammans med dansarna Lisa Drake, Kristine Slettevold, Alexandra Campbell, Agnieszka Dlugoszewska och Cecilia Roos, samt med sina samarbetspartners Minna Tiikkainen, David Kiers och Cristina Nyffeler, förenar och suddar Jefta van Dinther ut gränserna mellan rum, ljud, ljus och kropp på det sätt som kännetecknar hans koreografi. Hans verk lyfter fram det synliga och det osynliga, mörker och ljus, il­lusion, affekt, röst och bild.

Dela: