Närheten

  • Dans

Närheten

Föreställningen är inställd

På en omsorgsfullt utvald plats utspelar sig en innerlig och bombastisk upplevelse. Publiken får vara med om en föreställning alldeles nära intill, då dansarna och musikern rör sig för, med, emellan och runt om. Med gemensamma krafter byggs ett socialt sammanhang vi inte visste fanns. Vi möts bortom orden med vibrerande livemusik och en smittsam koreografi som utformas genom platsen och dem som är där.

Föreställningen undersöker närhet, samt bristen på den samma.

Information

Titel:
Närheten
Längd:

Priser

Ordinarie:
210 kr
Student/19-26 år:
130 kr
Pensionär:
130 kr
Barn 3-18 år:
60 kr
Scenpass:
170 kr
Grupp minst 10 pers:
160 kr

Tidigare tillfällen

– Scharinska Villan i Umeå, Vita- och spanska salen. 2 timmar inkl. samtal och fika efter föreställningen
– Scharinska Villan i Umeå, Vita - och spanska salen 2 timmar inkl. samtal och fika efter föreställningen
Koreograf, regissör, scenartist

Tove Sahlin är koreograf, regissör, scenartist och Riksteaterns huskoreograf samt konstnärlig ledare för kompaniet Shake it Collaborations. Genom kompaniet har Tove, i samarbete med olika konstnärer, skapat verken Roses & Beans (2010), My Own Bodies (2013), Miss U- (2015) och Det är som det (2017) som alla har turnerat nationellt och internationellt i flera år.

Som artist blev hon anlitad av Meg Stuart/Damaged goods 2016. Och hon frilansar också som koregraf och har samarbetat med till exempel Mattias Andersson på Backa Teater i företsällningarna Utopia (2012) och Misfits (2016). Under första halvan av 2018 producerade Shake it Collaborations ett stort samarbete med Folkteatern i Gävleborg, SAD Symphony.

Toves scenkonstverk diskuterar alltid olika stora men intima frågor så som kärlek, parsamhet, makt, sorg, död och familj. Hon bjuder på olika sätt in publiken till att undersöka sina förhållningssätt till språk, makt, kropp och sociala konventioner. Formen är ofta experimentell och ämnar att utmana åskådaren att själv fundera över sin egen situation.

 

Mer dans på Norrlandsoperan

Dela: