Händelser i Nord

Med folkmusiktrion Triakel

Händelser i Nord – en konsert med skillingtryck och andra traditionella visor från och om Norrland. I text och musik har människor i alla tider berättat om händelser i sin närhet. Naturens orubblighet. Liv som måste förtjänas. Olyckor, mord, och kärlek. Starka skildringar av norrländsk historia med högt och lågt om vartannat. Glädje och sorg, som livet självt.

Information

Titel:
Händelser i Nord

Priser

Ordinarie:
200 kr
Student/ 19-26 år:
140 kr
Barn/ ungdom 3-18 år:
60 kr
Pensionär:
160 kr
Medlem Umeå Folkmusikförening:
140 kr

Tid och datum

– Studioscenen

Händelser i Nord är Triakels mest ambitiösa projekt någonsin. En djupdykning i arkiven efter visor om jämtländska drunkningsolyckor, mord och livsöden i Västerbotten, knivgäng i Hälsingland, postrån i Norrbotten, stadsbränder i Västernorrland och en hyllning till Hammerdal. Berättelser om det som hänt och berört eller som man säger i Hollywood – based on a true story. Musiken är laddad och arrangemangen byggda kring sången och texterna. Lågmält och intimt men också intensivt och drabbande.

 ”Den jämtländska storspelsmannen Kjell-Erik Eriksson och tramporgelmästaren Janne Strömstedt är otroligt tajta och samspelta och sångerskan Emma Härdelin är lika kärvt saklig som alltid. Hon är en fantastisk berättare och Triakel är en otroligt fin liten orkester.”

– PO Tidholm, Dagens Nyheter

 

”Kanske den allra bästa som den här musikaliskt mycket kreativa trion spelat in.”

– LO Rindberg, Länstidningen

Dela: