Trollkarlen från Chicago

Trollkarlen från Chicago

Lyxig helkväll med kvicka repliker, kabarédoftande sångnummer och en grundkurs i Phillips-kurvan. Allt täckt i en lättsam och försonande champagnedimma. Denna musikal är en lika underhållande som upplysande kärleksförklaring till förra seklets mest optimistiske tänkare, Milton Friedman.

Information

Titel: Trollkarlen från Chicago

Längd:

Priser

Ordinarie:
290 kr
Pensionär:
260 kr
Stud/ 19-26 år:
145 kr
3-18 år:
80 kr
Supporter:
245 kr

Tidigare tillfällen

Som rådgivare åt bland andra Ronald Reagan och Augusto Pinochet kom den nyliberale ekonomen och nobelpristagaren Milton Friedman att skriva in sig i 1900-talets politiska historia. Här följer vi honom från den fattiga uppväxten i New Jersey på tjugotalet fram till hans död i San Francisco 2007. Av och med Teater Östfronten.

Pressröster

Trollkarlen från Chicago hade premiär på Lilla teatern i Helsingfors i oktober 2019, och spelades under 2020 på Uppsala stadsteater, Teater Tribunalen i Stockholm och Alandica Kultur & Kongress på Åland. 2020 belönades Dag Thelander och manuset till Trollkarlen från Chicago med det finlandssvenska dramatikerpriset från Boismanska fonden.

”Briljant musikal får det att sjunga om Milton Friedman”
/Petter Lobråten, Ålandstidningen 20 januari 2020

”Dag Thelanders texter och Per Wickströms musik […] innehåller både snille och svärta, och skådespelarna sjunger suveränt […] Arn-Henrik Blomqvists rappa regi ger utrymme för snabba rollbyten och vändningar.”
/Susanna Skogberg, Nya Åland 20 januari 2020

”Dag Thelanders sångtexter är konkurrenskraftigt humoristiska med snärtiga rim som ensemblen tonsäkert bubblar ur sig till Per Wickströms nyskrivna musik […] informativt och pedagogiskt som en illustrerad bibel för alla som inte riktigt förstått hur vi hamnade där vi är i dag”
/Cecilia Djurberg, Aftonbladet 25/1 2020

Dela: