UNTZ

  • Dans

Äntligen rave på Norrlandsoperan! 

Upplev en föreställning som helt har snöat in på technokulturen. Genom pulserande kroppsövningar framkallar dansaren Nastia Ivanova en hudnära prestationsupplevelse för ögat, örat och hela kroppen. Föreställningen börjar med en kort lecture performance om rave och techno för att sedan gå över i en 45 minuter lång rave-uppvisning där du som publik kan välja att titta på eller dansa loss och bli ett med musikens kosmos. Och självklart fortsätter kvällen med, just det, RAVE. Untz Untz Untz!

Information

Titel:
UNTZ
Längd:

Priser

Ordinarie:
210 kr
Barn/ung 3-18 år:
60 kr
Student/ung 19-26 år:
130 kr
Pensionär:
130 kr
Scenpass:
170 kr

Tidigare tillfällen

– Black Box Akt 1: Black Box, sittande. Akt 2: Stora scenen, stående
– Black Box Akt 1: Black Box, sittande. Akt 2: Stora scenen, stående

UNTZ UNTZ UNTZ… En kväll i tre delar

Del 1: Black Box

En performanceföreläsning tar oss med på en historisk exponering av technons födelse, från Detroit till Berlin. Det blir en gränslöst laddad berättelse full av klubbande ungdomar och drogliberalism.

Del 2: Stora scenen

Med hög puls, upprepande rörelser och visuella trix framkallar dansaren Nastia Ivanova en närmast utomkroppslig upplevelse där hon och åskådarna smälter samman till ett stort pulserande kosmos. Tid och rum försvinner bort men har samtidigt aldrig varit så tydligt som nu. Det är förstås inget tvång att dansa med, men du kommer knappast klara av att stå stilla…

Del 3: Foajén (obs endast lördag)

Äntligen är det dax för en peppig, svettig och alldeles underbar verklighetsflykt i form av ravefest på Norrlandsoperan. Dansgolvs-gurun Mitja Nylund från Helsingfors och det lokala technokollektivet Lemur tar över Norrlandsoperan och kör ösigt dansgolv hela kvällen. Dessutom arrar Elektra DREAM BABY DREAM, en kosmopolitisk barklubb.

UNTZ är skapad i samarbete med Aarhus Teater med stöd från Statens Kunstfond, Dansehallerne & Norrlandsoperan.

Dela: