Urban North 2018

Norrlands största dansbattle är tillbaka!

Deltagare från hela landet kommer att tävla i All Style Battle (Rookie & Pro) och Showcase Competitions (bästa crew i valfri stil). Vi kommer att få se battles i flera olika dansstilar som t.ex. Breakdance, Hiphop, Locking, Contemporary, Popping, House, Experimental och Afro Beat. MC under helgen är Ingrid Mugalu och tillsammans med DJ Cheza aka Maele Sabuni håller de tempot och temperaturen uppe. Juryn består av några riktigt heta namn inom den urbana dansscenen: Lily Frias (US), Yeya Ekström (SE) Jouni Vesa (SE) & Marie Tuvesson (SE)Dessutom bjuder lördagskvällen på Saturday Night Show med tunga dans- och musikakter, jam och open dance floor och det blir workshops för både deltagare och publik under helgen med start fredag kväll!

Kom och delta i tävlingarna eller heja på och njut av tunga beats och grymma moves. Mat och dryck finns att köpa under helgen. Urban North är ett drogfritt arrangemang och öppet för alla.

Information

Titel:
Urban North 2018

Pris

Heldagsbiljett publik (Lördag ingår även Saturday Night Show och jam, open dance floor):
60 kr

Tidigare tillfällen

– Öppet 13.30–22.00
– Finaler 13.00–16.00

Fredag 14 september

18.00–19.30  Workshop i Waacking med Lily Frias Obs! Balettakademien, Rosa Huset, Umeå

Lördag 15 september

Obs! Cirkatider för battles och jam

Från 12.00 Registrering tävlingsdeltagare
13.30  Vi öppnar dörrarna för publiken
14.00–15.30  BATTLE: All Style Rookie & Pro
15.30–16.00 JAM och DJ i foajén
16.00–17.30  BATTLE: Kvarts-/semifinaler All Style Rookie & Pro + Showcase Competition
17.30–19.00 JAM och DJ i foajén/restaurangen
19.00–20.30 SATURDAY NIGHT SHOW
–Soweto Skeleton Movers (ZA)
–Lily Frias (US)
–Broder John (SE)
–Big Sisters Unity (SE)
–Maya & Mimi (SE)
–Judges solos
ca 20.30 Jam & Open Dance Floor

Söndag 16 september

10.30–12.00 Workshop i Waacking med Lily Frias, avancerad nivå. Studioscenen på Norrlandsoperan. Anmälan/biljett krävs
10.30–12.00 Workshop med Soweto Skeleton Movers. Black Box, Norrlandsoperan. Ingen föranmälan, öppet för alla, gratis.
12.00–13.00  Urban North Think Tank
13.00–16.00 Semifinaler och finaler:
–All Style Rookie & Pro
–Showcase Competition
–Judges Solos
–Soweto Skeleton Movers
–Prisutdelning
–Open Dance Floor

MC är Ingrid Mugalu och dj:ar gör DJ Cheza!

Ingrid Mugalu: MC Ingrid är en host från Stockholm med bakgrund som hip hop dansare. Hon har ett stort nätverk bland både dansare och musiker från hiphop scenen i Sverige. I samarbete med Streetstar har Ingrid hostat bla. Dance School Challange och diverse battles i stockholms ytterområden.

 

 

DJ Cheza: Cheza aka Reeflex aka Maele Sabuni är en DJ, dansare och koreograf med bas i Stockholm. Som DJ har han förlovat sej med Afrobeats och har ett stort hjärta för HipHop, RnB och Dancehall. Cheza har spelat på bl.a Fasching, Afrohouse Helsinki, Berns och på battles/events som Streetstar, Clash Copenhagen, WOZA Jam mfl. Tidigare Resident DJ och höll i eventet BUMBUM på Klubb WKND i Sthlm. Som dansare är Maele mer känd som Reeflex och är en av Stockholms mest aktiva inom bl.a House dance och Hiphop. Golvet är öppet, ta med din vibe och kom å dela den!

Jury

Lily Frias är född och uppvuxen i Mexico och jobbar nu som professionell dansare i Los Angeles. Hon startade som teknisk dansare, men gick sedan över till olika hiphop-stilar och konsten att freestyla. Hennes huvudfokus ligger på Popping och Waacking, stilar som hon använder i sitt crew trion Femme Fatale. Hon har varit med i So You Think You Can Dance, säsong 12, top 20; Americas Best Dance Crew, säsong 7; Cirque du Soleil; Breaking Convention, London och uppträtt med artister som Migos, Bebe Rexha, Maren Morris, Mya and Maluma. Hon är välkänd för såväl sina battle-skills som undervisning och uppträdande på välrenommerade dansevenemang i USA, Mexico, Sverige och Sydamerika. Under Urban North ger hon workshops i Waacking, sitter i juryn, gör ett solo i Saturday Night Show och deltar i Judges Solos.

Yeya Ekström är en av Sveriges mest erfarna koreografer, lärare och dansare som i flertalet år har arbetat både i Sverige och runt om i världen. Yeya är utbildad på Balettakademien och Dans och Cirkushögskolan i Stockholm. De senaste åren har Yeya verkat som dansare och koreograf i Dubai. Yeyas gedigna danserfarenhet innehåller bland annat roller i West Side Story på Oscarsteatern,  United Dancers på Göteborsoperan, Dance Delight i Paris, Nikki Beach opening och Dubai Fashion Week i Dubai. Som pedagog har hon undervisat bland annat på Broadway Dance Center i NY, Boogiezone i LA, Dance 411 Studios i Atlanta, Juste Debout School i Paris och 8Count Dance Complex i Montreal.

Jouni Vesa har varit verksamt som dansare och tävlat i breaking runt om i Sverige, Norden och Europa i över 10 år tillbaka. Han var med och grundade Exiled Dance Crew som är baserade i Luleå där han fortfarande driver föreningen och undervisar. Jouni Vesa är en ambassadör för dansen i Norrbotten och har föreläst om sina erfarenheter inom Hip Hop samt tilldelats Norrbottens Läns Landstings kulturstipendium för sitt brinnande engagemang. Under URBAN NORTH battle kommer Jouni sitta i juryn för All Style Battle Rookie/Pro.

Marie Tuvesson är grundare, konstnärlig ledare och danslärare på Beats Dansstudio. Hon har deltagit i EU-projekt i bl.a. Italien och Israel, koreograferat till evenemang, föreställningar och artister och dansat bakom Cleo, Adam Tensta m.fl. ”För mig handlar dansen mycket om känsla. Vad ger musiken, mina rörelser och humör för uttryck i känsla? Jag faller för dansen om och om igen!”

Dela: