Vågad workshop för seniorer

Vill du dansa som Madonna? Och är 60+?

Då ska du delta i Sofia Södergårds workshop i Vogue och stereotypa rörelsemönster. Följ med på en spännande resa med film, dans och rörelse som ger nya insikter och inspiration!

Vogue är en dansstil som känns igen Madonnas musikvideo Vogue men som utvecklades långt tidigare i New Yorks gayrörelse. I Vogue leker en med sterotyper inom yrken, klass och kön. Här utforskar vi tillsammans hur maskulint och feminint kodade rörelser sitter i våra kroppar. Hur sitter makt i kroppen? Finns det också rörelser som inte är kodade till manligt/kvinnligt?  Vi övar på grunderna inom Vogue dans och plockar fram vår inre diva eller divo.

Information

Titel:
Vågad workshop för seniorer
Längd:

Priser

1. Workshop inkl föreställning :
200 kr
2. Endast workshop:
100 kr

Tidigare tillfällen

– Studio 6, Rosa Huset, Balettakademien Umeå, Norrlandsgatan 30 Max antal deltagare: 25

Pris

Paket 1: Workshop inkl entré till Sofia Södergårds föreställning SLICK 14 april:  200 kr
Paket 2:  Endast workshop: 100 kr
Paket 3: Workshop inkl entré till Sofia Södergårds extrainsatta föreställning SLICK söndag 15 april kl 15:  200 kr

 

Om Sofia Södergård

Sofia Södergård är frilansande koreograf, dansare, skådespelare och DJ. Utbildad på klubb och streetdance-scenen i New York, Balettakademien Stockholm samt på Stockholms Dramatiska Högskola. Hon är en av grundarna till danskompaniet P*fect som 2008 var det första i Europa att inrikta sig på stilarna Waacking och Vogue. P*fect har bland annat setts på Sadler’s Wells i London, Melodifestivalen, Dansens Hus Stockholm, URBAN NORTH / NorrlandsOperan i Umeå, Juste Debout i Paris samt varit förband till Lady Gaga. Sofia har även medverkat i ett par musikaler bl.a. Cabaret på Malmö Stadsteater tillsammans med P*fect och koreograferade Happy End på Stockholms Stadsteater.

 

Dela: