Våra musiker i närbild på turné

Turné

I kammarmusikserien Våra musiker i närbild får du träffa musikerna i NorrlandsOperans Symfoniorkester på nära håll. Musikerna spelar i olika mindre konstellationer och bjuder på sina egna utvalda favoritstycken.

Biljett köps på plats

Information

Titel:
Våra musiker i närbild på turné

Tidigare tillfällen

– Vännäs Johanneskyrkan

Musikchef Elisabet Ljungar presenterar verken och håller i direkt anslutning till konserten ett eftersnack. Där får publiken tillfälle att prata med och ställa frågor till musikerna på ett avspänt sätt.

W. A Mozart, Oboekvartett F-dur
1780 reste Mozart till München för att fira karneval. Där återsåg han sin gode vän Friedrich Ramm, en oboist från Münchens operaorkester. Mozart skattade sin musikerkollega mycket högt och beslutade sig för att skriva en kvartett till honom. Verket ger oboisten stora möjligheter att visa sin virtuositet.

Beethoven, Septett Ess-dur
Beethoven började skissa på sin septett 1799. Den uruppfördes 1800 och gavs ut 1802. Tonsättaren dedicerade verket till kejsarinnan Maria Theresa. Septetten blev snabbt ett av tonsättarens mest populära verk och den spreds i olika arrangemang och utgåvor. Alltjämt är det ett av den västerländska kammarmusikens paradnummer.

 

Dela: