Vinterresan

Vinterresan

I folkmusikens tecken får vi följa med Gun och Egon på en resa med spark och skidor genom ett vintrigt Norrbotten. Musiken ger smak av hur vintern kan beskrivas – mötet med den första snön, långkalsongernas sång, ett möte med en vintervresig björn eller frestelser man kan inledas i vid åsynen av en frusen ledstång av järn..

Information

Titel:
Vinterresan

Priser

Ordinarie:
80 kr
Barn/ ungdom 3-18 år:
60 kr
Familj 2 vuxna & 2 barn:
200 kr

Tidigare tillfällen

– Studioscenen
– Studioscenen

Ett tryggt besök

I Studioscenen finns i vanliga fall upp till 72 sittplatser. Men just nu ryms max 25 personer per föreställning. Salongen är onumrerad och publikvärdarna anvisar publiken för en avståndssäkrad sittning. Sällskap om max 2 personer kan sitta tillsammans. Håll i, håll ut, håll avstånd och håll dig hemma om du känner dig det minsta krasslig.

Läs mer om ett säkert besök på Norrlandsoperan


Vinterresan är en musikföreställning som bygger på sånger med vintermotiv från Norrbotten. Sångerna framförs till ackompanjemang av sparkxylofon, skidbas, sparklådetrumma och andra mer eller mindre vanliga instrument. Med föreställningen Vinterresa vill Gun Olofsson och Egon Fredriksson bjuda in till att upptäcka och hitta ord och känslor för vintern och vad den betyder för oss. Vi får också lära oss några bra vinterord på nordsamiska och meänkieli.

För barn 4-8 år


Dela: