Vita Kuben: Stranded

  • Konst

Brigitta Bödenauer

Stranded är en rumslig, kinetisk installation som baserats på en ljudkomposition som fokuseras på låga ljudfrekvenser bortom människans förmåga att höra. Genom den vibration som uppstår sätts strängar upplysta av ultaviolett ljus i rörelse och de förvandlas till en skör tillfällig rörlig skulptur. Strängarna blir till ett tredimensionellt lysande landskap i ett mörkt rum, hela tiden skiftande mellan materia och icke-materia – det verkliga mot det virtuella.

Fri entré

Information

Titel: Vita Kuben: Stranded

Pris

Fri entré

Tidigare tillfällen

Mer om…

Brigitta Bödenauer (f. 1972) utbildad vid Theater, Film and Media Studies i University i Wien. Hon har även varit aktiv inom
den experimentella musikscenen och som DJ sedan tidigt 90-tal liksom hennes konst hela tiden inspirerats och legat nära musik.
Hennes konst börjar ofta i omfattande experimentella undersökningar av material och rörelse.
Hon har samarbetat med musiker som: PRSZR (Rafał Iwański, Pure), CoH (Ivan Pavlov), Miguel Carvalhais, Susanna Gartmayer och Peter Kutin. Hennes filmer har vunnit en rad priser bland annat ett förstapris vid Diagonale Festival 2004 i Graz och London International Animation Festival in 2008. Hon föreläser och skriver om film och mediakonst. År 2017 var hon artist-in-residency at the WRO Art Center möjliggjort av Austrian Cultural Forum. Brigitta Bödenauer bor och verkar i Wien.

Agnieszka Kubicka-Dzieduszycka (f. 1968) är en frilansande kurator och projektledare men sedan 1994 arbetar hon i WRO´s kuratioriella team, med att organisera Polens första mediafestival. Hon har sedan dess programmerat och producerat deras festivaler men även andra konstprojekt som de driver. Sedan även konstcentret öppnade år 2008 har hon varit med och format både det konstnärliga innehållet likväl som det öppna programmet mot familje, barn och olika grupper i samhället. Hon är även ansvarig för centrets residence program och internationella samarbetsprojekt. Hon sitter med i ett flertal jurys, paneler samt undervisar vid Art Mediation Faculty of the Eugeniusz Geppert Academy of Art and Design in Wrocław.


 

Dela: